Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: ¦l±sk - przep³ywka na podmianê do M60B40

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    Mo¿e znów e32?
    Sk±d
    Chorzów

¦l±sk - przep³ywka na podmianê do M60B40

Witam,

Zwracam siê z pytaniem czy kto¶ jest w stanie u¿yczyæ przep³ywki na podmianê do M60B40 z okolic Katowic. Nie wiem do koñca jak taka operacja przebiega, ale s±dzê ¿e je¿eli kto¶ siê zna i podjadê to da³oby siê to za³atwiæ w jakim¶ rozs±dnym czasie.

Pozdrawiam Wszystkich.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar flash
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    730 & 520
    Sk±d
    .: Jaworzno :.
    jaki masz problem z autem? zajmuje sie elektronika i sam mam e32 m60b30

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    Mo¿e znów e32?
    Sk±d
    Chorzów
    Witaj,

Auto potrafi strasznie zatrz±¶æ bud±, na postoju, czasami mniej czasami bardziej. Poza tym podczas jazdy potrafi go strasznie zmuliæ : dodajê gazu i ledwo jedzie - jak siê zatrzymam - odepnê aku na minute i podepnê z powrotem to chodzi normalnie - choæ dalej jakby zap³ony wypadaj± na postoju - nie znam siê zbytnio. Mam nowe ¶wiece, nowe sondy orygnialne Boscha. Jest Gaz ale to na pewno nie jego wina bo to solidnie zamontowanego STAG300-4 i te same objawy na benzynie i gazie.

NAj³atwiejszy do sprawdzenia przep³ywomierz, potem przepustnica, cewki zap³onowe oraz trzeba wzi±æ pod uwagê komputer steruj±cy silnikiem ( nie dzia³aj± mi niektóre rzeczy jak tempomat, OBC, klima , ASC ( choæ wcze¶niej dzia³a³) - wiêc my¶lê ¿e rownie dobrze mo¿e byæ co¶ z kompem od silnika.

Czy prowadzisz jaki¶ warsztat ? Masz DIS-a do diagnozy albo co¶ lepszego ?
    Nie ukrywam ¿e mam zamiar teraz przeznaczyæ "trochê" na eliminacje tego¿ zachowania, je¿eli czujesz siê na si³ach to mo¿emy porozmawiaæ.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    -do tempomatu masz oddzielny sterownik pod nogami kierowcy jak g³o¶nika obudowa
    -co do ASC te¿ jest oddzielny sterownik w skrzynce gdzie wszystkie kompy po str.pasa¿era w tej czarnej skrzynce pod maska,ASC nie bêdzie ci chodzi³o nawet jak masz za du¿± ró¿nice w obwodzie kó³,czujnik ABS walniêty i sprawdzi³ bym czy linka siê nie zerwa³a
    -przep³ywka odpenij j± i sprawd¿ zachowanie samochodu,jak bêdzie lepiej to znale¶æ kogo¶ na podmianke(jest 7er Asistance jest lista osób które moga ci pomóc z podmiank±)
    -klima panel siê ¶wieci ciep³ym dmucha jakie masz objawy(te¿ jest du¿o tematów na forum,mo¿e który¶ ciê naprowadzi)
    -OBC na liczniku ci wy¶wietla??
    my¶le ¿e na wszystkie twoje problemy sa ju¿ rozwi±zania na forum a napewno ciê nakieruj± co nale¿y sprawdziæ:) pzdr

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    Mo¿e znów e32?
    Sk±d
    Chorzów
    Kal!ber: dzieki za posta, wiem ¿e sterowniki ASC czy OBC, czy Tempo nie maj± wplywu na zachowanie silnika, ale skoro taka elektronika ma problem u mnie to czemu nie elektronika silnika - takie wnioskowanie.

Postow przej¿alem 1500 100 900 nie tylko na tym forum, wiêc dzia³ania zaczynam w³asnie od tego co napisale¶ : podmiana prze³ywki . Jest w±tek na którym u¿ytkownicy oferuj± diagnostyke kompem ( czy to jest nazawane przez Ciebie 7 er assisntance ? ) ale nikt nie ma DIS-a w okolicy - pytalem dzowni³em itd..

OBC jest tylko pod¶wietlony na klawiszach, ekran jest pusty, manetka nie dziala ( ¿arówki w OBC sprawdzone, byl nawet podmieniany - mo¿e modu³ CCM bedzie walniety).
    Panel klimy nie ¶wieci. Zwykle ogrzewanie dziala ok, ale jak nacisnê gwiazdkê to nic siê nie dzieje.
    Sterownik tempo jest przy nogach pasa¿era chyba a nie kierowcy? G³owy nie daje.

Odpiêcie przep³ywomierza polega tylko na wyjêciu tej 4-pinowej wtyczki ? Auto ma byæ zgaszone podczas odpinania czy zapalone ?

Wiêc szukam dalej ochotnika z przep³ywk± , Pozdr !
    Ostatnio edytowane przez NightSnail ; 11-04-2013 o 13:38

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    u mnie jest w przy nogach kierowcy i rêke dam sobie uci±æ(wiem bo nie tak dawno dok³ada³em a te¿ mam v8 tylko t± mniejsz±)
    o to mi chodzi³o mo¿e kogo¶ znajdziesz:) http://7er.pl/showthread.php/3278-7e...ight=asistance
    pzdr

Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    730 & 520
    Sk±d
    prowadze warsztat i mam wszystko co potrzba do obslugi bmw, moge ci pomoc w ten sposob zeby ci wypozyczyc moja prywatna przeplywke ewentualnie porownac kompem wskazania. jako ze jestes forumowiczem nie wezme od ciebie pieniedzy. natomiast nie bardzo mam czas na hobbystyczne poszukiwania problemow w twoim aucie, jesli zechcesz abym naprawil je komercyjnie to sie dogadamy.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    Mo¿e znów e32?
    Sk±d
    Chorzów
    Dziêkuje , posz³o PW.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    Sk±d
    rogi/krosno
    flash masz b30?? on ma b40 ca³a przep³ywka w niczym nie pomo¿e ró¿nice s± w obudowach,trzeba wk³ady podmieniæ

Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    730 & 520
    Sk±d
    nie istotne, skoro kicha na jego, na mojej na probe powinno byc dobrze, moze cyganic pomiary ale zaleznosci od przeplywu beda widoczne. na szybka diagnostyke wystarczy

Podobne w±tki

1. Przep³ywka ?
    Przez tomaszeklolek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 24-03-2019, 07:52
  2. [silnik] Przep³ywka E32
    Przez Dembiec w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post / autor: 03-09-2011, 22:54
  3. Przep³ywomierz M30 na podmianê Wroc³aw
    Przez Michael7 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 3