Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: po zmianie fotela ¶wieci poduszka

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    e38 740iA, e39 touring 528i
    Sk±d
    Krosno

po zmianie fotela ¶wieci poduszka

zmieni³em dzi¶ w swojej 7er na razie 1 fotel(kierowcy) z komfort na kontursitzen. wszystko piêknie i ³adnie chodzi ale za¶wieci³a mi siê poduszka na desce rozdzielczej. Inpa pokazuje b³±d nr 5 i co¶ tam ze driver stronger nie pamiêtam dok³adnie. Nie da rady b³edu wykasowaæ. Co mo¿e byæ nie tak??????

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar chytrusek
    Do³±czy³
    Jun 2012
    BMW
    e38 740 M62B44
    Sk±d
    Krasnystaw
    Podpi±³e¶ linkê od regulacji wysoko¶ci pasa ?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar daniel_hack
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Siedlce
    Prawdopodobne co¶ nie jest podpiête - a dok³adnie pirotechniczny napinacz pasa - brak jego napiêcia komputer sygnalizuje na wy¶wietlaczu jako b³±d poduszki powietrznej. Sprawd¼ jeszcze raz kostki pod fotelem.
    t y l k o . . .

Ex: Fiat 125p 1990, e34 m50b20: 1992

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Mo¿e ma fotele po wystrzale. Obejrzyj napinacz. Czasami styki przestaj± dobrze przewodziæ same siebie. Ten typ tak ma.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar daniel_hack
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    Siedlce
    Dok³adnie - u mnie za¶wieci³y siê kilka razy - samo kasowanie nic nie dawa³o - dopiero po oczyszczeniu styków i skasowaniu jest jak nale¿y.
    t y l k o . . .

Ex: Fiat 125p 1990, e34 m50b20: 1992

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    linka jest podpieta. fotele nie wiem moze byly po strzale nie mam pojecia. jak to sprawdzic czy fotel po wystrzale. co do podlaczenia to tam jest tylko jedna duza zbiorcz kostka z przodu fotela. od spodu jest tylko kilka z³±czek do silniczkow regulacji oraz jakies 2 male kosteczki 2 pinowe takie w polowie fotela

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    no i dzis ponownie wyci±gna³em fotel no jest lipa. W moim nie ma jednej kosteczki przy kablu id±cym do napinacza pirotechnicznego a w nowych fotelach jest wtyczka 2 pinowa. Byæ mo¿e ma tam byæ cos zapiete ale ja tego nie mam u siebie w instalacji. Nie chce kabinowaæ wiêc ponownie wróci³y komforty a te bêd± na sprzeda¿.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    wiêc nie da³o mi spokoju to z ta poduszk± i spróbowa³em ponownie zmiany fotela. Na pierwszy ogieñ poszed³ fotel kierowcy. Podmieni³em napinacz z mojego starego komforta i poduszka zgas³a. Potem zabra³em siê za fotel pasa¿era i oczom moim ukaza³ sie widok taki ¿e w moim fotelu pasa¿era nie ma ¿ó³tej wtyczki od maty zajêto¶ci fotela ani instalacji do niej. Pierwszy raz co¶ takiego widzia³em. Wiec zacz±³em kombinowaæ co tu zrobiæ ¿eby za³o¿yæ konturka. Przelecia³em istalacje z mojego ori fotela od napinacza pirotechnicznego i okaza³o sie ¿e jest on podpiety bezpo¶rednio do tej duzej kostki przy³±czeniowej fotel. natomiast konturek jest inaczej. Wiêc zrobi³em tak ¿e podpi±³em napinacz bezposdrednio z t± duza wtyk± a od niej obcialem 2 kable idace gdzies w fotel i w ich miejsce wlutowa³em na wzór ori fotelu kable od napinacza. I jest do d....py bo poduszka swieci. Nie mam pomys³u jak to zrobiæ. Podmieni³em tez mój napinacz. INPA pokazuje b³±d 24 seat occupied recognition
    Error frequency : 256
    communication error break in seat mat Error present
    . Macie mo¿e jakis pomys³
    Ostatnio edytowane przez ruti ; 13-04-2013 o 21:54

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    Sk±d
    OKR
    Ja mam ten sam problem przy konturach. Równie¿ wyskakuje mi b³±d w inpie o fotelu kierowcy, o fotelu pasa¿era cisza..

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2012
    BMW
    Sk±d
    Krosno
    no to ja dzis rozkmini³em sprawê. Okaza³o siê ¿e jest mata pasa¿era a w nowym fotelu mia³em urwan± wtyczkê i to by³a przyczyna. Wszystko juz jest ok.

Podobne w±tki

1. [ zawieszenie] poduszka mostu/dyfra
    Przez adjar w dziale Seria e23
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 05-02-2012, 08:30
  2. [ elektronika] ¦wieci poduszka E65 745
    Przez Aldik w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 07-09-2010, 07:22
  3. [mechanika] Poduszka Mcpherson przód
    Przez myszor10 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 0