-
Nie przesadzaj WIKU - nie znam sie na tym az na tyle zebys mogl mnie nazywac GURU.
Jest u nas paru uzytkownikow ktorzy znaja sie na tych sprawach.
Ja osobiscie nie zdecydowal bym sie na instalacje gazowa w 750 - z powodu wysokich kosztow.
Do tego dochodzi fakt ze decydujac sie na sekwencje musisz zainstalowac dwie osobne instalacje (po jednej na 6 cylindrow).
Dodaje ze sa to dwie osobne jednostki - ktore - powinny w miare mozliwosci byc identycznie skonfigurowane.
Nie twierdze ze jest to niemozliwe . lecz moze przysporzyc problemow.
Patrzac na czeste problemy przy - w miare prostych instalacjach - do V8, musisz wyjsc z zalozenia - ze tutaj stopien trudnosci bedzie postawiony jeszcze wyzej.
Trudno bedzie znalezc dobrych profesjonalistow do tego zadania, choc niejeden bedzie twierdzil ze nie ma problemu - az zaczna sie problemy i beda twierdzic ze to wina samochodu :D
Napisz jeszcze prosze jaka masz wogole 750tke e32 czy e38 ?
Z tego co wiem - alternatywa do tego silnika - byla by instalacja II generacji z zainstalowanym BLOS´em (http://www.allegro.pl/item356373651_...er_zestaw.html) - duzo mniejszy
koszt instalacji i w miare dobra praca i dynamika silnika poprzez technike BLOS´a.
No ale wybor nalezy do ciebie. Wez takze pod uwage ze niedlugo podskoczy akcyza na gaz :?
Uprawnienia umieszczania postów