heh dużo samochodów zagazowali i podejrzewam ,ze jakieś e32 3.0 się napatoczyło już we wtorek mam dopiero wolny dzien i wtedy bede w stanie coś napisać :)
heh dużo samochodów zagazowali i podejrzewam ,ze jakieś e32 3.0 się napatoczyło już we wtorek mam dopiero wolny dzien i wtedy bede w stanie coś napisać :)
M30B35 kolego Neuf ;)Zamieszczone przez Neuf
Dzisiaj mnie szokło.. instalacja KME w łodzi ten serwis co raven pisał wołają 6500zł.. cena poprostu mnie powaliła..
a tak przy okazji ktoś wie co to za instalka?? dobra czy raczej jak się uda... Jedyna racja za tym warsztatem to że szef jeździ 750 i był konkretny w rozmowie..
Czy mowisz o chlopakach z ul.Rzgowskiej 44 gdzie włąsnie syn jezdzi 750 a ojciec e34 (jak i pozostali pracownicy same BMW posiadaja :P )Zamieszczone przez Kronos
Deutsche Bank
tak dokładnie.
..ja raz mialem e39 535 z instalką BRC i powiem szczeze ze nigdy wiecej co chwilke sie cos pierdzielilo za instalke dalem ponad 7 tys zl i nie bylo miesiaca abym nie podjezdzal z reklamacją ......ja sie juz wyleczylem z gazu ale to tylko moja opinia..........
odgrzeje troche stare kluchy ;)
Minelo troche czasu, czy Ci ktorzy planowali zalozyli instalacje? Jakie sa efekty?
Pisaliście o Łodzi, Śląsku, Białymstoku i jeszcze Tervin, który przez dwa lata testowal swoja instalacje jest z Jeleniej Góry, a możecie polecić cos bliżej Warszawy? Chce zainstalowac gaz do swojej 750, ale wolalbym to zrobic gdzies blizej, zeby pozniej serwisowac ja tam gdzie byla zalozona, albo moc zlozyc przynajmniej jakas reklamacje. Swoja droga 100km na gazie kosztuje 50pln, a na benzynie u mnie srednia 16, wiec 16x4,5=72, 22pln na 100km
12000pln za instalke/(22pln/100km)=54'500km, do gazu dochodza inne koszty, czestszy serwis, butla, wiec po jakichs 70kkm powinno sie zwrocic, w moim przypadku okolo dwa lata, to sporo... zastanawiam sie powaznie
Pawior u nas guru od gazu jest sebek. ludzi jeżdżących na gazie w 750 jest niewielu. Moim zdaniem jeśli instalka ma ci się zwrócić w ciągu aż dwóch lat to jest to nieopłacalna sprawa . Bo co z tego że sie zwroci? a gdzie zysk?chyba niewarto. Poza tym daj fotki swojej beemki w dziale "przedstaw się" i daj jakis opis swojej osoby, żebyśmy wiedzieli co ty za gość? ok?pozdro wiku
Nie przesadzaj WIKU - nie znam sie na tym az na tyle zebys mogl mnie nazywac GURU.
Jest u nas paru uzytkownikow ktorzy znaja sie na tych sprawach.
Ja osobiscie nie zdecydowal bym sie na instalacje gazowa w 750 - z powodu wysokich kosztow.
Do tego dochodzi fakt ze decydujac sie na sekwencje musisz zainstalowac dwie osobne instalacje (po jednej na 6 cylindrow).
Dodaje ze sa to dwie osobne jednostki - ktore - powinny w miare mozliwosci byc identycznie skonfigurowane.
Nie twierdze ze jest to niemozliwe . lecz moze przysporzyc problemow.
Patrzac na czeste problemy przy - w miare prostych instalacjach - do V8, musisz wyjsc z zalozenia - ze tutaj stopien trudnosci bedzie postawiony jeszcze wyzej.
Trudno bedzie znalezc dobrych profesjonalistow do tego zadania, choc niejeden bedzie twierdzil ze nie ma problemu - az zaczna sie problemy i beda twierdzic ze to wina samochodu :D
Napisz jeszcze prosze jaka masz wogole 750tke e32 czy e38 ?
Z tego co wiem - alternatywa do tego silnika - byla by instalacja II generacji z zainstalowanym BLOS´em (http://www.allegro.pl/item356373651_...er_zestaw.html) - duzo mniejszy
koszt instalacji i w miare dobra praca i dynamika silnika poprzez technike BLOS´a.
No ale wybor nalezy do ciebie. Wez takze pod uwage ze niedlugo podskoczy akcyza na gaz :?
a wiec ja musze zabrac głos.mam e-38 750i 95rok. instalacja BRC(cała-nie składanka różnych firm dla obnizenia kosztów) dane instalacji:
reduktor BRC typ:GENIUS
wielozawór typ:BRC-EURO,SEQUENT 56.
przejechałam ponad 10000....ani jednego telefonu do gazownika.
oczywiscie goscia znalismy juz długi czas jest rowniez elektronikiem, zalicza wszystkie mozliwe szkolenia....gosc wie co robi :)
jeslem super zadowolona, nawet nie czuc ze auto jest na gazie.instalacja jest sekwencja kaskadowa-oczywiscie dwie :D . no coz koszt. sa glosy ze sie nie opłaca...hmmmmmmm jesli masz akutat zbedna gotowke to czemu nie ale jesli masz zamiar pojezdzic autem jakis czas.
duzy wydatek na raz ale za to spoko luzik - jazdzisz gdzie chcesz :D :D :D bez zbytniego liczenia ilosci papierkow w portfelu.
oczywiscie musisz bezgranicznie miec zaufanie do gazownika jesgo zapewnienia o jego wielkim doswiadczeniu niech Cie nie zmyla. ;)
koledzy moga potwierdzic ze chodzi to super mieli okazje sprawdzic :D