Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: P³yn ch³odz±cy i jego wymiana! e-38 4.0 M60

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38
    Sk±d
    Wawa

P³yn ch³odz±cy i jego wymiana! e-38 4.0 M60

Witam
    Panowie! Gdzie jest najni¿szy punkt uk³adu z którego mo¿na spu¶ciæ p³yn? Czy dolny w±¿ od ch³odnicy wystarczy, czy mo¿e sa jakie¶ korki spustowe w bloku silnika? Mo¿e doradzicie mi jeszcze jaki p³yn kupiæ i jak du¿o bêde go potrzebowa³!

Dodam ¿e poszukiwania na forum nie przynios³y rezultatu.
    Pozdrawiam!

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jun 2007
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Sk±d
    Bielsk Podlaski
    ja na takim smigam

Vip Vip Awatar Wiktor
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    EVO VIII
    Sk±d
    Kraków
    A ja ¶migam na koncentracie BMW kupionym w ASO :) cena wg mnie przystêpna - za 6 litrów koncentratu zap³aci³em 104 z³ brutto i uzyska³em 13 litrów p³ynu do temp. ok -40 stopni

p.s. do M60 potrzeba ok. 12,5 litra p³ynu ch³odz±cego
    Pozdrawiam
    Wiktor
    U¿ywajcie polskich znaków - jest ró¿nica czy robisz komu¶ ³askê czy laske.

Vip Vip Awatar ArekLand
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Sk±d
    Leszno
    Najwiecej klienci naszej Firmy jak i Ja stosuj± "KULER" w koncentracie 5L za 50z³ z czego uzyskasz 10L p³ynu o tem. krzep.-37C ( co w naszym kliwmacie jest nie realn± temperatura ) wiêc rozciêczaja go nawet do 15L wówczas tem.krzep. jest oko³o -20C Polecam ! Po co przep³acaæ ale sam zdecydujesz !

I ja jezdze na koncentracie z ASO. Wymiana co 3 lata
    Co do ilosci plynu to 12,5 litra - zgadza sie.
    Z Chlodnicy spuscisz wlasnie wezem, natomiast w bloku silnika po prawej stronie (pasazera) jest korek (kluczyk 13mm). Kup sobie od razu uszczelke pod ten koreczek ;)
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38
    Sk±d
    Wawa
    Dziêkujê za pomoc.
    Fajnie ¿e p³yn oferowany przez dealerów BMW ma tak przystêpn± cenê. Wogóle jestem mi³o zaskoczony wiêkszo¶ci± oryginalnych czê¶ci(przyk³ad-spinka do ch³odnic, jecha³em do serwisu jak na ¶ciêcie, a okaza³o siê ¿e kosztowa³a 17z³ :D ).
    Jak zwykle siódma pokaza³a klasê- w tym samochodzie wszystko musi wiêksze, pojemniejsze. 12,5l p³ynu ch³odniczego robi wra¿enie:) Choæ przyznam ¿e po tym jak dowiedzia³em siê ¿e do skrzyni (aut) wchodzi 13,5l oleju, my¶la³em ¿e nic mnie ju¿ nie zdziwi :P

Pozdrawiam

Oby tak dalej.
    Ciesze sie ze zajrzales do ASO - jest pewnosc
    Powodzenia

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38
    Sk±d
    Wawa
    No w³a¶nie- jak mawia mój znajomy- to nie jest auto dla faceta który nerwowo przeszukuje kieszenie pod dystrybutorem:) Ceny w ASO s± naprawdê OK(poza wyj±tkami, jak wiadomo)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    e38 740iA 1999 r.
    Sk±d
    Warszawa
    Panowie czy jest ró¿nica w ilo¶ci p³ynu ch³odz±cego pomiêdzy silnikami M60 i M62?
    Pozdrawiam Jaro

ex 540i 6b
    ex e39 525i
    ex e38 735iA
    ex e39 540iA

Cytat Zamieszczone przez jarogmur
    Panowie czy jest ró¿nica w ilo¶ci p³ynu ch³odz±cego pomiêdzy silnikami M60 i M62?
    Jest ró¿nica - a jak¿e - ale ilo¶æ jaka nale¿y zalaæ zale¿y m.in. od wyposa¿enia samochodu a nie od silnika. Jest istotne, czy wóz ma webasto, skrzynie automatyczn±...

Prawda jest taka, ¿e raczej nigdy nie spu¶cisz ca³ego p³ynu. Nawet jak spu¶cisz z obu g³owic (polecam, bo tam jest mnóstwo cieczy ;)), to i tak trochê zostanie w ch³odnicy skrzyni czy w webasto...

Grunt, to dobrze odpowietrzyæ po wymianie

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •