jakie masz wtryskiwacze kolego? ja obstawiam że żywota dokonuje MAP sensor a na benzynie też kuleje tak jak brunoz pisze, mapy też pewnie rozjechane
jakie masz wtryskiwacze kolego? ja obstawiam że żywota dokonuje MAP sensor a na benzynie też kuleje tak jak brunoz pisze, mapy też pewnie rozjechane
No więc wymieniłem wszystkie świece (miały już nalatane 30kkm) i fajki a przy okazji uszczelki pokryw zaworów do których przymierzałem się już dawno i problem znikł. Motor znowu pracuje równo, ładnie się zbiera bez róznicy czy to Pb czy Lpg. Faktycznie nie był to problem paliwa... Najwidoczniej 30 tys. km jazdy na gazie to zbyt wiele dla niedrogich świec Beru kóre miałem. Teraz wsadziłem Boscha, zobaczymy czy starczą na dłużej :-)
Temat można zamknąć.
A u mnie problem nadal jeszcze jest. Pofatygowałem się nawet do Będzina na Shell (noo dobra, miałem po drodze) celem pobrania dobrego, letniego LPG. Żadnej zmiany.
Więc podejrzewam, że to będą u mnie też świece. Choć na benzynie jest bardzo dobrze.
Świece Beru miałem raz do E36 - wyleciały stamtąd po 600km, tak były kiepskie. Gorsze niż zużyte NGK.
A teraz mam BKR6EK czy jak im tam i chyba czas na wymianę.
Nein! Mein Schnitzel!
Ja się zdałem na mechanika (w sumie z braku czasu i nagłej potrzeby wymiany) i zamontował mi Boschowskie świece platynowo-irydowe. Zobaczymy jak sobie będą dawać radę...