Z tego co widzę na zdjęciu to pestki (transpondera) nie ma w kluczyku. Czyli wniosek, ze EWS też brak?
Z tego co widzę na zdjęciu to pestki (transpondera) nie ma w kluczyku. Czyli wniosek, ze EWS też brak?
Z tych zdjęć nie można tego wywnioskować. Transponder jest przyklejony do obudowy przy grocie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Pepis, wydrapałeś tam wszystkie bebechy z kluczyka czy coś zostało?
Nic nie zostało. Na zdjęciu nie ma obudowy ale tam nic w niej nie było. Dziś rano raz jeszcze sprawdziłem na innym prostowniku poziom naładowania akumulatora - padnięty...
Podłączyłem do ładowania, o 15 jak wrócę z pracy to spróbuje. Baterie w kluczyku wymienione. Wczoraj nie odpalił ale myślałem, że aku jest ok.
Pytanie: czy jeśli aku jest na granicy rozładowania to czy po przekręceniu kluczyka nie powinien :
- "pykać"
- choć troszkę kręcić?
- kontrolki przygasać?
Jak przekręcam na zapłon to słyszę gong i widzę na wyświetlaczu trójkąty ale w środku na wyświetlaczu nie widzę komunikatu (trójkąty na liczniku gdy wyświetla się jakiś komunikat)
Dam znać czy zagada bo do 15 powinien się doładować. W razie czego powinienem mieć możliwość podłączenia go pod kompa (ale nie ma gość INPY tylko takie dziwne urządzenie serwisowe w kształcie wielkiego tableta, nie wiem na ile jest dokładny. wiem, że kosztował więcej niż moje E38 co nie daje gwarancji poprawnej diagnozy)
Ktoś wspomniał o sprawdzeniu kabli. Pod maską gdzie rzucić okiem na połączenia? Sprawdze dzisiaj raz jeszcze czy klemy siedzą dobrze i czy nie zalało kompa.
zdravim P.
Jak będzie padnięty aku to rozrusznik się może nie odezwać. W liczniku nie ma kontrolek tylko diody. One ładnie Świecą nawet przy bardzo pytaniem aku. Zobacz jak świeci oświetlenie w środku.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Popołudniu zobacze jak aku i spróbuje co i jak.
Mam na chwilę obecną kolega może wpaść do mnie z Auto Comem, diagnozował mi już kiedyś i trochę jest ograniczony, podstawowe błędy jedynie.
Myślałem nad interfejsem :
http://allegro.pl/interfejs-bmw-usb-...103572626.html - warto brać?
zdravim P.
A więc:
- aku naładowane jak być powinno
- diagnoza Auto Comem:
1) Limit kontrolny czujnika lambda, bank 2
2) sterowanie czujnikiem tlenu 2
3) Nieznany kod usterki, regulacja
Na wskaźniku benz. powinienem mieć około 15-20 litrów a wskaźnik leży. Auto krzyczy, że zasięg auta 0 km,
W teście zegarów nr 6: TNK: 5.1 / 3.0 / 8.1 L
Co dalej? Skasowałem, nie udało się skasować nr 3, próbuje odpalić i dosłownie NIC.
Liczę na sugestie.
Krzyczał o niski stan oleju, więc sprawdź połączenia przy rozruszniku. Te dwie rzeczy idą w jednej wiązce. Może to jakiś trop
Zaraz wskocze pod auto może to jakiś trop. Zrobiłem reset z poziomu licznika i już poziom paliwa się pokazuje ale auto dalej nie chce rozmiawiać ze mną.
W teście 14: DIAG: 1 90 84 000 - jak to rozszyfrować?