To ja nie wiem czy ta 545 byla padaka czy zawiodl lacznik miedzy pedalami a kierownica ale zostala znokautowana jak je sprawdzalismy. Moze klekot byl troche podkrecony a o tym nie wiedzielismy nawet,nie mam juz pojecia
To ja nie wiem czy ta 545 byla padaka czy zawiodl lacznik miedzy pedalami a kierownica ale zostala znokautowana jak je sprawdzalismy. Moze klekot byl troche podkrecony a o tym nie wiedzielismy nawet,nie mam juz pojecia
Dzuda napewno m5 urywa gacie:)chipowanie nie wchodzi w grę M5 e60 też były w turingu 507 koni:)no to sam już niewiem e39 dawała i no i daje rade nawet dziś nic złego z nią sie nie dzieje,siódeme traktuje weekendowo podoba mi się X5 e70 ale to nie ten pułap cenowy liczę się z utrzymaniem ale nie zamierzam co zjazd z Danii jezdzić po warsztatach i becelować pól wypłaty roczny przebieg ok 30 tyś km koledzy aż tak zle jest z tymi nowszymi BMW nie licząc kosztów normalnej eksploatacji chodzi mi o awarie e 39 nic złego sie nie działo przez 100tys km które zrobiłem przez 4 lata obecnie 275tys km e39 zdaje egzamin obawiam się że z e60 nie będzie już tak słodko.
Na pewno kolego nie będzie. Też miałem 3x e39 (528i,523iA,528iA) i też nie miałem z nimi większych problemów. Kolejna sprawa którą trzeba poruszyć przesiadając się z E39 (sam tak miałem) że wydatki w obecnym aucie liczysz w "setkch" plnów.W natomiast E60 do czego się nie dotkniesz sumy są kilkanaście razy większe i spokojnie mozna powiedzieć że liczy się to tysiącami pln.
Kolega też ma E39 530d i mimo że kasy mu nie brakuje to nie zmieni po tych przeżyciach co ja miałem na E60. Po prostu chce spokojnie spać bo nie lubi się użerać z autami. Też miałem w fajnym zestawieniu tą swoją E60 bo i m-pak miała,shadow,czarny grill,jasny środek itd ale jednak za dużo nerwów mnie kosztowała...
To nie jest tak że nowszy to nie będzie się psuł,nie wiem jak wygląda sprawa w polifcie bo takiego nie miałem.
Inny zaś kolega ma 520d i jeszcze grosza nie dołożył i ciągle miałem co słuchać że jego to się nie psuje.Różnica jest tylko taka że on w nd zrobi 10km do kościoła co daje 40km miesięcznie,przy dobrych wiatrach może w 70-80km na miesiąc zrobi :)
polifta sobie odpuszcze bo ceny są wysokie jak na moja kieszeń,chyba dalej bede śmigał e39 :D mimo że ma 10 lat to śmiga na forum 5er też piszą ze nie są już tak bezawaryjne jak e39 kupując e 38 7er moglem kupic e65 wiem to już dwa światy po przesiadce z e32 na e38 dalej wiem ze to stare dobre i dopracowane Bmw powiem szczerze ze mam mały kocioł w głowie:) Dzuda fakt e60 ładne w m paku,to że nowsze nie znaczy lepsze wiem doskonale obecnie jezdze jako kierowca Man Tgx od nowosci zrobilem nim 200tys i to nie są ciezarówki woże gabaryty takie jak kiedyś wszystko service na drodze już nic nie zrobisz ja jej nie utrzymuje dla kiero jest super wygoda nowoczesna ale jakość napewo poszła w dól dzieki za info![]()
A ja powiem tak : Nie jedni osiwieli z 3.0d w e39 bo kupili padło..Inni chwalą sobie e60 bo trafili akurat na dobre nie zmęczone auto z małym przebiegiem. Nie ma co patrzeć na stereotypy bo jak by się w temat zagłębić to na końcu nie kupiło by się żadnego auta !
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
zgadza się kwestia zadbanego egzemplarza to może inaczej Jakub myślisz ze za cene ok 55tyś zl można kupić zadbane e60 biturbo?Nie mam doświadczenia z nowszymi modelami miałem e32 mam e39 i e38 i złego słowa bym nie powiedział nie bałem się zakupu dodam ze o innym aucie jak Bmw nie myśle:) chcem kupić auto na co najmniej kilka lat w tej kwocie tak jak mowiłem liczę się z kosztami utrzymania chodzi mi o awaryjność e60 napewno po powrocie obejrzę zadbany egzemplarz bo choruje od dawna na takie BMW:D
Ostatnio edytowane przez slowik871 ; 04-04-2013 o 18:00
Ogólnie nie ma reguły. Auta które pokazałeś wcześniej mi się podobały, szczególnie 1 i 3 . Ale czy będą awaryjne czy nie -nie wiem i pewnie nikt tego nie wie ;). Ja bym się pokusił ale wpierw sprawdził bym na spokojnie bez większych 'napalań' bo takie coś źle sie kończy ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
co do e60 3.0 d miałem taką kupioną w 2006 r. Auto kupiłem z przebiegiem 28 tys.km(16msc miała jak kupiłem)i powiem tyle nigdy więcej żadnego diesla!! e39 tds sprawiała mniej problemów niż e60.Siadało w niej wszystko elektryka,sterowanie turbiną,urwane i wciągnięte klapki kolektora ssącego,padnięta turbina,pękający kolektor wydechowy ,skrzynia biegów automat -padła płyta zaworowa czy jakoś tak ogólnie model porażka-auto przed liftem.
Kolega ma e61 po lifie 3.0 d biturbo czyli właśnie 535 i jak narazie wszystko ok.Przebieg coś około 180 tys.km.
Dla świętego spokoju po e60 kupiłem audi s8 d2 (auto udane tylko skrzynia słaba) wróciłem do BMW ale nieco starszych.E38 to jeszcze pancerne bmw w porównaniu do nowych beemek.
Nie zgodzę się z Tobą Jakub. W momencie kiedy kupowałem swoją drugą E60 byłem z nią w ASO w poznaniu na ul obornickiej. 141t km potwierdzony w ASO. Nie było nic kompletnie do roboty oprócz jego wtrysku który z resztą od razu został wymieniony w ASO tego samego dnia. Po roku zaczęły wychodzić różne kwiatki
Siemka Ok koledzy jako że dalej jestem za BMW zamierzam mądrze wydać zarobione talary jak jest z E60 w benzynie?
Silnik minimum 3 litry