Siema mam problem z moja 730i zwyk³a sze¶ciu rzêdowa...nie ³aduje mi akumulatora.Jak za³aduje akumulator to poje¼dzi z tydzieñ i od nowa szczotek jest po³owa dopiero mia³ ju¿ kto¶ taki przypadek??? z góry dziêki za pomoc:D
Siema mam problem z moja 730i zwyk³a sze¶ciu rzêdowa...nie ³aduje mi akumulatora.Jak za³aduje akumulator to poje¼dzi z tydzieñ i od nowa szczotek jest po³owa dopiero mia³ ju¿ kto¶ taki przypadek??? z góry dziêki za pomoc:D
A jest wogóle jakie¶ ³adowanie ? Zak³adam ¿e tak, Wiêc jakie? bo gdyby nie by³o to tydzieñ by¶ nie je¼dzi³.Sprawd¼ komutator jak ma próg to nie ma sie co bawiæ w szczotki tylko trzeba zregenerowaæ alternator.
A mo9ze ³adowanie jest tylko ¿e podczas postoju co¶ z¿era pr±d z aku? Najprostsza sprawa to sprawdziæ czy po odpaleniu auta zegary ¶wiec± jasno czy jakby by³y przyciemnione.
7er
Teraz na³adowa³em aku w³±czy³em wszystko co siê da i ³aduje sciaglem klemê jedna i chodzi³o mo¿e to wina akumulatora???
Przede wszystkim sprawd¼ jakie jest ³adowanie...powinno byæ w granicach 14 woltów nawte troszkê ponad...jak jest poni¿ej 13 to wina alternatora...
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
ok spoko jutro zrobie i zdam relacje jak narazie dzieki:p
Pod³±czê siê do w±tku, wczoraj na chwile za¶wieci³a mi siê kontrolka ³adowania i hamulca rêcznego (¿arzy³a siê) po chwili zgas³a. Dzisiaj rano jad±c kawa³ek autostrad± znów siê za¶wieci³a i ju¿ tak zosta³o (nawiew zwolni³ tempo, generalnie wszystko wolniej dzia³a. Sprawdzi³em klemy, i kabel masowy id±cy od minusa do karoserii, wyczy¶ci³em jest ok. £adowanie mam 11,30 V, a przy obrotach ok 6 tys kontrolka prawie ga¶nie (niestety nie mierzy³em ile ma przy tych obrotach bo by³em sam). Alternator podziêkowa³????
Do niedawna mia³em ³adowanie 14,20 V, mog³o siê co¶ poluzowaæ przy alternatorze? s± jakie¶ kable, które nale¿y sprawdziæ przed ostatecznym demonta¿em alternatora??
W sumie to móg³by¶ ew miernikiem wpi±æ siê w alternator gdzie masz wyj¶cie pr±du i sprawdziæ czy jest odpowiednie napiêcie.
Ale dla mnie po prostu umar³ Ci alternator.....