Witam. Posiadam E32 i by³em z niej bardzo zadowolony mimo przygód z ni± do pi±tku 26.04.2013r
Opiszê wszystko co i jak.
Rano pali³a idealnie. Wróci³em do domu poszed³em i wróci³em po godzinie tylko krêci. Znajomy poci±gn± mnie na linkê i odpali³a fajnie zadowolony by³em pojecha³em na spacer. Wracam do samochodu po ok dwóch godzinach krêcê i nic tylko s³ychaæ jak krêci. Kto¶ powiedzia³ ¿e p³ywak mi siê waln± i paliwo skoñczy³o no to zaci±gnêli mnie na stacje wla³em pali³o i chce ruszyæ lipa dalej nic nowego. Na przewody i nic na pych te¿ nic nie idzie. Wieczorem przyjecha³ znajomy i na linkê. A ja wiem po jaki¶ 10 - 20 metrach spróbowa³em odpaliæ ooo uda³o siê no to zjechali¶my rozpieli¶my linkê i wrócili¶my oczywi¶cie ja siê jeszcze pokrêci³em nie wy³±czaj±c samochodu. Na benzynie przejecha³em ok 15 KM a na lpg ok 5. Wróci³em na parking wy³±czy³em i odpalam dzia³a za pierwszym fajnie zadowolony i szczê¶liwy. Do domu przebraæ zje¶æ i chcia³em pojechaæ, no ale okaza³o siê po godzinie ¿e nie odpala ju¿. Oczywi¶cie telefony i dowiaduje siê co mo¿e byæ.
W sobotê ( 27.04.2013 r ) Wymienione zosta³y :
- czujnik po³o¿enia wa³u ( na u¿ywany ale sprawny ) - i dalej do samo krêci ale nic wiêcej
- ¶wiece, przewody, kopu³ka - nic nowego nie by³o
Niedziela ( 28.04.2013r )
- Sprawdza³em czy p³ynie pr±d na cewce i czy dochodzi do pompy paliwowej jest. Na cewce ok 11 - 12 V na pompie podczas krêcenia 11-12V
Poniedzia³ek ( 29.04.2013r )
- Wymieniona cewka - sprawdzenie czy jest iskra i nadal brak prze³o¿y³em na stary czujnik wa³u ale dalej to samo.
Wtorek ( 30.04.2013r)
- Pod³±czona pod komputer i zero b³êdów
- Sprawdzenie " zêbów " na kole do którego jest czujnik po³o¿enia wa³u. Wszystkie s± i nie wygl±daj± na uszkodzone.
Co jest nie tak ? Czy czujniki po³o¿enia wa³u s± walniête i nie daj± impulsu na cewkê która nie daje iskry ? Szczerze ju¿ nie wiem co robiæ, liczy³em ¿e komputer co¶ m±drego powie ale oprócz odchudzenia portfela nic wiêcej nie powiedzia³. S³ysza³em ¿e co¶ nie tak z rozrusznikiem mo¿e nie byæ prawda ? Najbardziej dziwi mnie to ¿e na linkê odpala a tak nic. Krêci ale nie mo¿e odpaliæ.

Odpowiedz z cytatem