Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: e32 750IL czy zna ktoś to auto?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    To ja Ci napiszę, że dwa tygodnie temu za W124 250D z Niemiec zapłaciłem 25k z opłatami, co prawda ładne, kupione z salonu Mercedesa, gdzie wyjechało sprzedane jako nowe. Ale czy nie o to chodzi w klasycznych autach, żeby były jak najlepiej zachowane?

Także jak piszesz, że kwota kilkunastu tysięcy za zadbane e32 jest wygórowana to jest to co najmniej niezrozumiałe.

Ponadto żaden zakup starego samochodu nie jest opłacalny, więc nie możesz na to patrzeć pod tym kątem.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    No dobrze, wydałeś 25k na takiego mercedesa i wiesz 100 % co w nim siedzi ? - bo bywa tak, że wydasz 25k na takiego mercedesa i nie wiesz w 100 % co w nim siedzi.
    Ale ja nie kupuje starego auta po to by mi się opłacał zakup - jak wcześniej wspomniałem, chciałbym aby został został przeze mnie odrestaurowany (być może nie do końca przez moją osobę) ale ogólnie chodzi o to.
    Wolę dać mniej i tak wiedział do końca nie będę co mam i tak, rzadko się tak zdarza, druga sprawa i tak i tak będę musiał do niego dokładać to rzecz naturalna.
    Owszem chodzi o to, żeby były jak w najlepszym stanie, ale czyż nie lepiej sobie samemu go doprowadzać do takiego stanu niż kupić gotowca? też z drugiej strony na to patrząc, jaka frajda w tym że będę miał już gotowca? ja nie mówię tu o padlinach.
    Ale to też nie jest powód by za takie auto płacić 25k, jak dla mnie. Wiele tutaj osób ma e32 i na pewno są również zadbane, ale czy wszyscy tutaj dawali od razu 25 lub więcej? wydaje mi się, że kupowali za mniejsze kwoty i sami stopniowo inwestowali.
    Ostatnio edytowane przez Rafał__ ; 30-03-2013 o 21:23

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750Li E66
    Tak jak podzielam zdanie Ttrola, tak widzę że do Ciebie Rafał żadne racjonalne argumenty nie docierają.
    Myślę, że o ile duma Ci na to pozwoli, po zakupie mocno zapuszczonego 750 wrócisz na forum za rok i potwierdzisz słowa chłopaków - że tego modelu ze stanu agonalnego w pełni odbudować się po prostu nie da :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Wszystko się da że 50 tysięcy z trupa zrobi lalkę. Sory jeżeli kwota 20k za e32 to dla ciebie za dużo to daruj sobie bo z gòwna nie zrobisz igły i tłumaczą ci to ludzie co mają te wozy a ty wiesz lepiej napisz po prostu że chcesz mieć 7er do szpanu i tyle.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    O czym Ty w ogóle mówisz - jakim szpanu..
    Da się ze wszystkiego wszystko zrobić, jak się ma odpowiednią ilość gotówki.
    Sory może Ty masz kolego na wyciągniecie 20 patoli, jesteś sam, zarabiasz krocie i dla Ciebie włożenie 20 kawałków w e32 nie robi żadnej różnicy - to spoko, nie zrozumiałeś nawet mojej ideologii jaką miałem na myśli.
    Widzę przecież, że tłumaczą, ale tłumaczą mi to tak jakbym miał zamiast e32 za dajmy przykładowo 7-8k, kupić od razu za 20k, przecież cena tutaj nie jest żadnym wyznacznikiem.
    Może Ty w tym nic nie widzisz, Ty też kupiłeś swoją za 25k od razu? czy jednak kupiłeś tańszą? i remontowałeś silnik, robiłeś inne rzeczy stopniowo, czy od razu w rok wszystko?
    Jeszcze raz zacznijmy dla jasności - dostałem informacje że tamtego auta nie warto brać - więc odpuściłem - czyli temat tamtego auta który wkleiłem jest nieaktualny.
    I nie mam zamiaru go kupować i pchać w niego pieniędzy. Szukam bardziej zadbanej e32 ale nie perfekcyjnej.

Cytat Zamieszczone przez Rapik Zobacz posta
    Myślę, że o ile duma Ci na to pozwoli, po zakupie mocno zapuszczonego 750 wrócisz na forum za rok i potwierdzisz słowa chłopaków - że tego modelu ze stanu agonalnego w pełni odbudować się po prostu nie da
    Kolego, ale właśnie ludzie wybili mi z głowy mocno zapuszczone egzemplarze, sprowadzili mnie na myślenie aby kupić jednak zadbaną sztukę, ale tez nie za kosmiczne pieniądze :)
    Ostatnio edytowane przez Rafał__ ; 30-03-2013 o 23:26

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Kupiłem za 15 i sęk w tym że nic nie musiałem remontować

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    No to może Ty miałeś więcej kasy od razu, aby wydać 15k i cieszyć się wozem do którego nic nie musisz albo nie musiałeś dokładać.
    Ale mnie od razu nie stać na 15k, więc kupuję za mniejsze pieniądze i stopniowo chciałbym dokładać - co nie oznacza, jak to mówisz, że to trup.
    Dlatego też powstał ten temat, aby ktoś mógł mi pomóc, a docinanie i zbędne komentarze są nie potrzebne - czyż nie tak.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Dokładnie, zrobisz jak zechcesz. Możesz kupić za 15 jak Zdzira a i tak wpakować kupę kasy. Jak masz umiejętności to faktycznie z czasem możesz sobie doprowadzać auto do godnego stanu.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38
    Ja sie nauczylem juz ze wysoka cena wcale nie gwarantuje dobrego auta a niska wcale nie gwarantuje trupa.
    Ostatnio tutaj kolega na forum kupil kiepskie E38 za 24tys.
    Ja 97 E39 w klekocie kupilem za 4300zl powiem otwarcie (zarejestrowane w kraju), gdzie wg was nie da sie za tyle kupic jezdzacego E32, i przez ponad 2 miesiace jazdy nie wlozylem ani zlotowki bo wszystko jest naprawde sprawne. Auto proste, bez patentow, nie dymi, ma moc trzyma fabryczne osiagi, skrzynia idealnie, tanie bylo poniewaz mialo wyrąbane koncowki drążków kierowniczych i lekka wgniotke na tylnych drzwiach oraz dziure w fotelu kierowcy gdzie kupilem fotel za 50zl i wymienilem tapicerke. Późniejsze 530d też kupiłem za zabawną cenę i podobna z nim historia jak z powyzszym.
    E32 nigdy nie szukalem, ale wydaje mi sie ze nie sztuka za 9000zł kupic takiego samego trupa jak i za 3500! Tzw psychologia sprzedaży ;)

Przypomniał mi się też temat tutaj na 7er, gdzie ktoś szukał przedliftowej E38 V8 3.5/4.4 i obejrzal kilka allegrowych egzemplarzy po 12-15tys, gdzie koncowo znacznie lepszy od nich okazal sie ostatni ogladany "przy okazji" egzemplarz - import z Austrii za 8500 albo 9000zł.....
    Ostatnio edytowane przez sln ; 31-03-2013 o 12:44

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Dokładnie tak, sztuką jest znaleźć w dobrym stanie egzemplarz za jakieś sensowne i normalne pieniądze :)
    No widzisz, cena nie jest żadnym wyznacznikiem, komuś się uda kupić tak, a komuś uda się kupić odwrotnie. Wiec nie wiem skąd parcie ciągle że nie da się kupić za mniej niż 10-20k.
    Każdy szuka wg własnych funduszy, gdybym miał 15-20k na start nie zakładałbym tematu z autami w przedziale cenowym 5-8k dajmy na to. :)