Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: e32 750IL czy zna ktoś to auto?

Zaawansowany Użytkownik Awatar kubosh
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Blog
    9
    Wchodzisz tu na forum i czytasz o naszych siódemkach.. Patrzysz jakie one fajne i zadbane . Myślisz jaki model kupić .. hmmm najlepiej full wypas czyli 740/750 i tu jest błąd .

7er jest wdzięcznym samochodem ale z własnego doświadczenia wiem ,ze trzeba się pogodzić z posiadaniem V12 - pamiętaj ,że wszystko tam wychodzi drożej niż R6 . Druga sprawa to spalanie - przywykłem do 21L/100 w mieście jednak po przesiadce kilkudniowej na E34 TDS stwierdziłem ,ze V12 jednak chleje ( inaczej się tego nie da nazwać ) . Oczywiście fajnie jak masz 300KM pod maską i łykasz jak młody pelikan Subarety ale kosztem wiru w baku - coś za coś ...

Wg. mnie poszukaj sobie 730/735 ... z gazikiem . Prędzej dostaniesz zadbaną sztukę a osiągi nie są złe.

Już jeden koleś kupił od Kafarka V12 i po krótkim czasie sprzedał :P dlatego nie może być to zakup impulsywny ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Kubosh - zdaje sobie sprawę, że 750 robi wir w baku, jakoś aż tak mnie to nie przeraża - coś za coś, jak to mówią, masz rację ja się pod tym podpisuje.

No to teraz troszkę zszedłem na ziemię i szukam 730 z V8 pod maską, ewentualnie jak się trafi 735 i na prawdę w dobrym stanie, to być może się skusze.
    Nie mam zamiaru działać pod wpływem impulsu, dlatego tutaj napisałem temat, wklejam linki może ktoś coś widział, coś ktoś wie, macie większą wiedzę na pewno na temat BMW-u niż ja. To nie ma co kwestionować, lecz jak mówię, tego kolesia właśnie widziałem jego za 11,900 jest na allegro do sprzedania, a szukałem jej po forach i tutaj była gdzieś opisywana na jednym z forum ;)

Dlatego jak coś wiecie na temat tego egzemplarza z manualem chętnie posłucham :)

Nie jestem nowicjuszem, zdaje sobie sprawę z tego jakie są koszta, jakie jest koszt utrzymania auta, ile trzeba wpakować w auto aby na prawdę było w dobrym stanie - ogarniam to.
    Natomiast jestem nowicjuszem pod względem marki BMW-u, mam o niej małe pojęcie.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Sam kiedyś byłem skłonny kupić v12, czytałem forum ze zrozumieniem i stwierdziłem że nie będę się w to pakował. Czytaj i sam wyciągaj wnioski.. ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    I w końcu na czym staneło, co kupiłeś? :)

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    kupiłem 2.8 bo szukałem e38 a Ty jak szukasz e32 to szukaj 3.0 lub 4.0 a jak się trafi to r6 3.5

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Dlatego mówię, zszedłem na ziemię troszkę po Waszych opiniach i szukam chyba jednak V8 lub jak się trafi R6 3.5.
    Dlatego jak coś ktoś wie na temat tamtej ciemno szarej to pisać śmiało.
    E38 dla mnie nie osiągalna półka raczej. Bo za na prawdę dobre egzemplarze trzeba zapłacić grubo.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Rafał__ Zobacz posta
    Dlatego mówię, zszedłem na ziemię troszkę po Waszych opiniach i szukam chyba jednak V8 lub jak się trafi R6 3.5.
    E38 dla mnie nie osiągalna półka raczej. Bo za na prawdę dobre egzemplarze trzeba zapłacić grubo.
    Jeśli e38 jest nieosiągalną półką to uwierz mi nie bierz v12 w e32 bo pułap cenowy e38 po naprawach zajechanej e32 osiągniesz w pierwszym półroczu użytkowania.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    Jeśli e38 jest nieosiągalną półką to uwierz mi nie bierz v12 w e32 bo pułap cenowy e38 po naprawach zajechanej e32 osiągniesz w pierwszym półroczu użytkowania.
    No jest nieosiągalne na raz wydać taką masę pieniędzy aby na prawdę kupić zadbaną e38, chodź dziś to bywa różnie - jak mówiłem wcześniej stopniowo jestem w stanie dokładać.
    Dlatego też odpuściłem, dostałem informacje od Mistrza na temat tej 1 co pokazałem i odpuszczam ją. Szukam innej, i raczej jak mówisz 730 lub 735.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    powiem tak nawet jak kupisz zadbane ładne e-32 z de za około 2-3k euro bo po tyle chodzą sensowne wozy to i tak będzie trzeba dokładać to są klasyki i stare auta

a jak kupisz padline to będziesz co miesiąc tysiaka dokładał i jednego nie kumam na paliwo masz na seriws masz a nie masz kilku klocków, żeby dołożyć i kupić samochód a nie wywłokę???

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32
    ale dla Ciebie kilka klocków to ile? tak z ciekawości pytam.

Bo jeśli mam dołożyć do 10k to jeszcze jakoś jestem w stanie to zrozumieć, ale powyżej 10k kupno takiego klasyka dla mnie jest nie opłacalne bo i tak trzeba będzie do niego dokładać.
    Czasami można kupić za śmieszną kasę w miarę dobre auto - jak mówiłem nie musi to być "igła" nie wiadomo jaka. Dlatego zrezygnowałem z tej którą podałem w ogłoszeniu i przerzucam się jednak na mniejszy litraż 730-740 ewentualnie 735 jeśli się trafi to będzie wystarczająco - bo nie chce wpaść w gówno i utopić kasę mamy tutaj przykład jednego kolegi jak kupił auto i to sprawdzał samochód w Autoryzowanym serwisie BMW i co z tego jak się wtopił, a 99 rok e38 24k to już można na prawdę chyba sensowne auto kupić - a jednak cena nie jest wyznacznikiem.