Fotel kierowcy, to nie problem, raptem ok. 300zł i wygląda jak nowy - przerabiałem to u siebie.
Trochę się zawiodłem, jeżdżąc od kilku lat E34 touring sądziłem że jazda E38 przyprawi mnie o opad szczęki, w końcu nic nie będzie skrzypiało i telepało się środku a tu nie było tak różowo.
Wcześniej miałem E34 M20B20 z 90r sedan - jest dla mnie niedoścignionym jak dotąd wzorem sztywności karoserii - 0 pisków skrzypów, telepania czegokolwiek itp.
Zapewniam Cię, jakbyś jechał jakimkolwiek BMW z przebiegiem poniżej 200kkm to nic by nie telepało i skrzypiało, zresztą miałeś swoją e34. A tutaj trafiło Ci się pewnie jakieś 500kkm i to dobrze robione jak już było 350um.
pozdrawiam Bartek
Mylisz się.
Co do auta, po co snuć jakieś spiskowe teorie. Napisałem wcześniej, że należało kiedyś do użytkownika tego forum - więc może jego spytać o historie auta. Kojarze jak ją sprzedawał ze 3-4 lata temu i wtedy na liczniku było ~160tkm
Jeżeli wg Ciebie tak wygląda fotel po 500tkm to gratuluje dobrego samopoczucia.
Do spiskowej teorii mi daleko, a ponad to zaznaczyłem, że mogę się mylić i czekam na weryfikację. Nie widziałem wcześniej takich foteli w e38, co więcej, są niemal identyczne jak w e32, różnią się zaledwie krótkim ukośnym przeszyciem w górnej części oparcia. Proponuję wziąć dwa zdjęcia i porównać.
Ostatnio edytowane przez Ronin ; 30-03-2013 o 17:54
Jeśli skrzypiało, to obstawiam, że musiało być coś grzebane/demontowane.
Mnie jeszcze ciekawi jedna sprawa. Może się mylę, ale fotele w tej e38 nie są fotelami przewidzianymi do tego modelu. Sam nie wiem, ale wyglądają mi na stołki z e32, bo takiego wzoru przeszyć nie kojarzę w e38. Podkreślam, może się mylę, najlepiej jednak, gdyby ktoś znający się lepiej na rzeczy zweryfikowałby moją wypowiedź.
Po wnikliwej analizie zdjęć foteli e32 i e38 obalam postawioną przeze mnie tezę ;p Niemniej, nadal wydają mi się dziwne tudzież niespotykane/niewidziane przeze mnie wcześniej :)
Ostatnio edytowane przez Ronin ; 29-03-2013 o 22:46
Widzę że oglądasz egzemplarze w granicach 5000tyś euro nie bierzesz pod uwagę wyjazdu po auto w tych pieniądzach masz duże pole do popisu w autach np. z prywatnej ręki z max wypasem i mimo wszystko z większym prawdopodobieństwem oryginalnego przebiegu np. tak na szybko mniejsze pieniądze ,lepszy wypas opłaty jakieś 2500zł http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT