To przecież 7dem jak porządnie zrobisz nie na bele zamiennikach to i pobzykasz bez problemów trzeba tylko raz trochę zainwestować
To przecież 7dem jak porządnie zrobisz nie na bele zamiennikach to i pobzykasz bez problemów trzeba tylko raz trochę zainwestować
niestety nie wszystko jest dostępne, nawet w ASO.
Jest problem z wydechem, bo jeśli ktoś wcześniej nie wymienił, to zazwyczaj oryginał jest przerdzewiały - pozostaje nam dorobić na wzór ori z Kwasówki lub kupić ori w ASO.....
Generalnie największym wrogiem jest rdza.
W takich wiekowych autach naczelna zasada to w miarę zdrowa buda - resztę zawsze można powoli ogarnąć.
co do wydechu to kupowałem wszystkie 3 części tłumika w 2015r - za całość zapłaciłem w okolicach 1500zł - były to tzw. leżaki magazynowe ale ich stan był bardzo dobry - także można jeszcze wszystko kupić tylko trzeba poświęcić bardzo dużo czasu. Często też pozostaje zakup części używanych, ja wielokrotnie naciąłem się albo na niewiedzę sprzedającego jaki towar sprzedaje albo na same części które bardzo często nie były sprawdzone przed wysyłką, nie działały i musiałem je odsyłać nawet po 2-3razy. W mojej opinii najgorzej wygląda dostępność elementów elektronicznych np sterowniki, przepływomierz czy np moduł zamka centralnego. Jeśli dany element był współdzielony z innymi modelami np e24,e28 czy e30 to nadal jest dostępny, jeśli nie to często jest problem; i może jeszcze napiszę, nie wiem czy się ze mną zgodzicie, że mercedes ma to dużo lepiej rozwiązane, mam znajomych którzy restaurowali dla siebie starsze modele mercedesów i nie było takich problemów z dostępnością a ceny części ASO są dużo niższe.
Ja mam e23 całe w cześciach,jednak nie chciałoby mi się przy nim grzebać nawet gdyby była cała,zdecydowanie bardziej wolę e32,bo jest lepiej dopracowana,gratów jest do tego więcej i to tylko moja opinia.