Cytat Zamieszczone przez ricz
byloby dobrze gdyby sam pasek, nowa pompa jednak pare zlotych kosztuje.

ELVIS widze, ze tez masz tdsa, takie jeszcze jedno pytanie: czy cos oprocz bloku silnika/glowicy/uszczelki moze powodowac wywalanie wody przez korek? Sporo mi jej ubywa, jakis litr na tysiac km. Śladu płynu w oleju nie widać, samochód się nie grzeje nawet gdy jest 10 godzin non stop włączony.

zauwazylem tez, ze jak na zimnym pare razy podgrzeje swiece i dopiero zakrece to samochod pali lepiej i dymienie jest mniejsze, ale jakby palil na wszystkie gary. Przetestuje jeszcze z rana jutro
> Hmmm..... musi gdzies uciekać ,czy miałeś regenerowaną głowice ? u mnie moge jechac jak chce i nic nie ucieka ,dolewam na 30 000 km moze 0.2 lita płynu ,ale to normalne ,masz w swoim układzie chłodzenia wode czy płyn ? ja mam koncentrat i wszystko gra :) zobacz czy strumień wody z przewodu przelewowego co idzie do zbiorniczka wyrównawczego jest ciagły czy przerywany ,oczywiście przy ciepłym silniku :)

> Jesli chodzi o zapalanie , moim zdaniem to świece ,co potwierdzaja Twoje obserwacje ,moga być stare ,będą miały obwód ,miernik i komp nic nie pokaże ,a zapalac bedzie trudniej,pozdrawiam :)