Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: [mechanika] problemow ciag dalszy...

Początkujący Użytkownik
    dzisiaj pojezdzilem na korku kolegi (320 benzyna) i nic nie syczalo ani troche, co prawda ma inny index, tds ma chyba najmniejszy (140?). Wstawiłem swoj korek, zrobilem 500km bez przerwy, otwieram maske no i syczy.. a weze nie sa takie grube.
    Wymienie na dniach korek zobaczymy.

Początkujący Użytkownik
    odnalazlem jeszcze inna prawdopodobna pzryczyne stanu rzeczy.

kabel ktory laczy zbiorniczek wyrownawczy z chlodnica (ten cienki) jest poszarpany i w jednym miejscu tuz nad chlodnica jest delikatny wyciek. Co prawda moze jedna kropla dziennie tamtedy wychodzi, ale czy moze to byc powodem? czy uklad moze sie zapowietrzac przez ta małą nieszczelnosc?

Zaawansowany Użytkownik Awatar Sebol
    BMW
    e60
    pewnie ze moze wystarczy ze masz malenką dziurke wielkosci oczka od igly i juz łapie lewe powietrze znajomy tak mial stawal na glowie co chwile wywalalo mu plyn uklad sie zapowietrzał wkoncu wymienil wszystkie weze i po problemie tak wiec ja bym powymienial najpierw wszystkie weze gumowe korek wlewu do chlodnicy a nawet ten korek odpowietrzajacy a pozniej martwilbym sie dalej........a jak chcesz miec spokojną glowe to przesiadz sie na moją 750:)))))),,,,,,,ale se strzelilem reklamke:)))))

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ricz
    odnalazlem jeszcze inna prawdopodobna pzryczyne stanu rzeczy.

kabel ktory laczy zbiorniczek wyrownawczy z chlodnica (ten cienki) jest poszarpany i w jednym miejscu tuz nad chlodnica jest delikatny wyciek. Co prawda moze jedna kropla dziennie tamtedy wychodzi, ale czy moze to byc powodem? czy uklad moze sie zapowietrzac przez ta małą nieszczelnosc?
    > Nie zapowietrzy sie :)

Też miałem u siebie objaw z uciekającym płynem, okazało się że przy wymianie termostatu niedokładnie spasowało się kolanko z blokiem - ponowny montaż termostatu załatwił sprawę. Korek zbiorniczka jest dwustronnego działania tzn. potrafi wyrzucić nadmiar płynu, a kiedy stygnie, zasysa powietrze. Zatem wariant z korkiem jest jak najbardziej możliwy.

Co do świec żarowych, u mój TDS zachowuje się podobnie do tego, co opisujesz tzn. rano zapala bez problemu ale podczas pierwszych obrotów silnika nie pracują wszystkie cylindry. kolega miał podobny objaw i wymienił świece żarowe, które teoretycznie były w pełni sprawne. Objaw ustał, jak ręką odjął.

Początkujący Użytkownik
    dziekuje bardzo za odpowiedzi

czy e34 tds ma taki sam index cisnieniowy jak 725tds? chodzi o korek. Bo mam u siebie chlodnice od e34.

czy jezeli dam korek, ktory ma index o 10 wyzszy niz powinno to byc to moze sie stac cos powaznego? np rozwalenie chodnicy? czy te 10 roznicy wielkiej nie zrobi?

bo na korku z indexem 150 nic sie doslownie nie dzieje...

sylwekk ja termostat mialem zmieniany ostatnio, ale dzialo sie to i przed i po zmianie wiec nie sadze, ze to to

Vip Vip Awatar max mt
    BMW
    E38 735iA i E39 530d
    A skąd wiesz że Twój korek jest prawidłowy, być może że ktoś go zamienił i dlatego masz teraz problemy, a powinien być z indeksem 150 :/ Może koledzy podpowiedzą jaki mają u siebie ;)

Początkujący Użytkownik
    to jest korek kupiony 2 miesiace temu marka febi

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Korek ma byc 1,4 BAR (140) mysle ze 1,5 nic zlego nie zrobi :)

Vip Vip
    BMW
    ex E32 735
    a może(nie chce być złym prorokiem)walnieta uszczelka pod głowicą i cały płyn idzie na tłoki i wywala go przez wydech i trzeba to sprawdzic żeby korb niepokrzywiło

Uprawnienia umieszczania postów