problem z skrzynią

Wątek: problem z skrzynią

1. Awatar lukas8888

lukas8888 powiedział/a:

problem z skrzynią

Witam wszystkich mam problem z skrzynią w e65 745i z 2003r podczas jazdy wszystko jest ok problem pojawia sie choc nie zawsze jak przechodze z D na R i odwrotnie wyskakuje komunikat " Gear position N with engine on ! " lub " Gearbox position P fault ! " co to może byc ?

2. Riki powiedział/a:
    Cytat Zamieszczone przez lukas8888 Zobacz posta
    Witam wszystkich mam problem z skrzynią w e65 745i z 2003r podczas jazdy wszystko jest ok problem pojawia sie choc nie zawsze jak przechodze z D na R i odwrotnie wyskakuje komunikat " Gear position N with engine on ! " lub " Gearbox position P fault ! " co to może byc ?
    Jak znasz angielski to poczytaj tutaj http://www.bimmerforums.co.uk/forum/...oblems-t39001/ Ten sam problem ma gosicu widze
    Ostatnio edytowane przez Riki ; 26-03-2013 o 20:32

3. Awatar lukas8888

lukas8888 powiedział/a:
    No nie bardzo daje rade po angielsku ale może mi ktos przatłumaczy dzięki.
    Jak by ktoś umiał po polsku mi wyjaśnic o co chodzi z tą skrzynią to bym był wdzięczny :D

4. Awatar jaro5

jaro5 powiedział/a:
    podepnij kompa,jak nic nie wyjdzie to obstawiam manetke przy kierownicy.

5. Awatar jaro_alfa

jaro_alfa powiedział/a:
    Tam gość pisze, że przedstawił temat fachowcom od skrzyń i powiedzieli, że trzeba przeprogramować skrzynię.
    Takie komunikaty mogą być przyczyną nie tylko błędu samej skrzyni.
    Ja ostatnio miałem taki problem, że na wyświetlaczu pojawił się komunikat zupełnie z kosmosu. Brzmiał on mniej więcej - "nie wyłączaj silnika, skrzynia w położeniu N, wezwij serwis". Okazało się, że zdechł akumulator. Po wymianie aku, wszystko jest ok. Najlepszym rozwiązaniem jest sczytanie błędów INP'ą. Wtedy zobaczysz, czy to wina skrzyni.

6. Awatar szatann

szatann powiedział/a:
    tu masz tłumaczenie przez google translatora.... no idealne to one na pewno nie jest ale możne Ci pomoże.... :)

http://translate.google.pl/translate...lems-t39001%2F

7. ryba-1 powiedział/a:
    witam. odkopie kotleta żeby nie zakladac nowego tematu. mam dokładnie ten sam problem co kolega. może rozwiazal problem i wie co było przyczyna. wsteczny nie zawsze wchodzi. niby jest R ale autko chce jak by jechać do przodzu. z P wywala na N. po zapięciu D rusza jak by z 3-ciego biegu po czym szarpnie i przeskakuje jak by na 1 bieg. wtedy po zatrzymaniu R wchodzi bez problemu. po przejechaniu kilku kilometrow problem wraca. Inpa na razie nie widzi zadnych błedow zapisanych w pamięci. musze zabrać kompa ze sobą do auta, może w chwili wystąpienia problemu cos zczytam. pozdrawiam

8. Awatar jaro_alfa

jaro_alfa powiedział/a:

U Ciebie kolego wygląda na skrzynię, u mnie walnięty był sterownik DDE.
    Pzdr

9. ryba-1 powiedział/a:
    tak się zastanawiam czy bawic się w czyszczenie mechatronika, zaworki pierdołki czy od razu szukac drugiej skrzyni. zna ktoś może speca w Bydgoszczy lub okolicach? moi dotychczasowi mechanicy nie chcą nawet dotykać e65 :) bo nie maja sprzętu/doświadczenia w tych autkach

10. boeing powiedział/a:
    Ile czasu masz auto? Czy od razu takie fajerwerki po zakupie?