Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wzmacniacz ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    No to możesz się pomylić w kwestii HSK. Powtórzę, najpierw posłuchaj, później oceniaj. Słyszałem HSK165 i 130 ze starych serii(obu, najstarsze i te co są dostępne jako starsza seria na allegro) i w kwestii chociażby kickbasu w tym budżecie ciężko im coś zarzucić
    No to było jakoś 3 lata temu, raczej nie była to "nowa" seria. Nie śledzę serii hertz-a gdyż dla mnie są kiepskie i takie pozostaną, nie wiem po co próbujesz mnie do nich przekonać bo ja to słyszałem i próbowałem coś z nich wyciągnąć :)

Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Cerwin Vega stroker spowodował, że 3 zgrzewy na pace puściły, tyle że to akurat dla mnie słaby wyznacznik.
    Jak to mawiają: "jeden lubi słuchać, inny jak go słyszą", ja należę do tej pierwszej grupy ;)

A jeszcze inny lubi słyszeć i CZUĆ. To że wygina półkę ma się nijak do tego czy mnie słyszą na zewnątrz. Lubię czasem poczuć jak ciśnienie akustyczne rusza moimi narządami wewnętrznymi. Każdy lubi co innego, nie przeszkadza mi to że Tobie dobrze grają Hertz-e, ale jak widać Tobie przeszkadza że ktoś może mieć jednak inne zdanie na temat tych (nie ukrywajmy) niskobudżetowych średniej jakości głośników :)

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Inne zdanie, a oczernianie dobrego sprzętu(a HSK takowym jest, co do ESK i DSK zgodzę się z tobą) to co innego.

Tym bardziej, że teraz HSK165 kupisz za 300zł i w tej kasie ciężko znaleźć coś lepszego(jeśli w ogóle jest to możliwe)

Powtórzę, posłuchaj dobrze zaaplikowanych HSK, a myślę, że zmienisz zdanie na temat hertza.

Kolejna sprawa to za bardzo generalizujesz, twierdząc, że hertz nie ma udanych głośników. W tym momencie oczerniasz serię Mile, która potrafi zatrząść nogawką(nie wymagajmy za wiele od woofera 16cm) i jednocześnie zagrać. Tylko tak jak w przypadku innych głośników podstawa to odpowiednia aplikacja
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Piszę jakie mam zdanie oparte na własnym doświadczeniu. Jeśli o mnie chodzi to znam tańsze głośniki, które lepiej (jak dla mnie) zagrają.
    Zauważ, że ja nikogo nie próbuję na siłę przekonać do swojego zdania i doświadczenia a jedynie się nimi dzielę. Ty zaś na siłę próbujesz mi wmówić że są najlepsze, tylko po co ? Wiem że są dobre (pisałem to) bo testowałem je, ale do tego typu muzyki moim skromnym zdaniem nie pasują. I to tylko tyle, nikomu nie bronię ich kupować - chill :)

P.S. Poza tym seria HSK 165 wcale nie jest taka tania. W cenie ~300 możesz mieć nowe DSK lub ESK :)
    Ostatnio edytowane przez bartolo ; 08-04-2013 o 09:55

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Nie zapominajcie o jednym ale bardzo ważnym aspekcie. Nie wszyscy preferują ten sam dźwięk, co nie powinno się wytykać iż "twardo-klinicznie" jest dobrze a "miękko detalicznie" źle lub na odwrót.
    Głośniki to tylko element całości. Wsadzi się zestaw na gołe drzwi za kilka tysięcy to też nie zagra dobrze... wystarczy ujowa płyta aby dźwięk był do bani:)
    Je nie lubie jak nawet najtańszy zestaw montuje się byle jak. Myślisz o poprawie dzwieku? Najpierw popracuj nad zabudową!

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez bartolo Zobacz posta
    P.S. Poza tym seria HSK 165 wcale nie jest taka tania. W cenie ~300 możesz mieć nowe DSK lub ESK
    Pisałem o tym wcześniej. Zajrzyj na allegro, za 300zł kupisz chińczyki, które praktycznie nie odbiegają od tych za 700zł, a w tym budżecie ciężko znaleźć konkurencję.

Nie próbuję Ci wmówić, że są najlepsze, ale ty po odsłuchaniu niższych modeli na siłę twierdzisz, że hertz jest zły chociażby dlatego, że nie ma z tego basu. Ja twierdzę przeciwnie. Z HSK jest dużo kicka, kwestia aplikacji i reszty sprzętu z którym współpracują
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    A Ty nadal uparcie twierdzisz że nie odsłuchiwałem tych HSK. Nie masz zielonego pojęcia czego słuchałem i w jakich konfiuracjach ale na siłę próbujesz mnie przekonać do czegoś co moim zdaniem gra słabo muzykę, którą akurat ja słucham. Na prawdę nie moge mieć własnego zdania i Hertz HSK koniecznie MUSZĄ mi odpowiadać ?