-
Vip
Vip
wszystko możliwe jak bedzie rozebrane to sie okaże
-
Doświadczony Użytkownik
witam,ja rok temu robiłem głowicę w Mikołowie,bardzo dobrze ją pospawali,gwarancja 3 miesiące,w Częstochowie nie chcieli się tego podjąć,spawanie plus kompletna obróbka głowicy kosztuje tam 640zł,więc nie jest to tanio,za tyle można kupić drugą głowicę,ale też niewiadomo co kupimy.Ja zapłaciłem ok 760zł za wszystko,gdyż prowadnice zaworowe były zużyte(duże luzy) i je też trzeba było wymienić(12sztuk,po 10zł za sztukę)gniazda zaworowe zostały przez nich dotarte,założyli odrazu nowy wałek rozrządu i uszczelniacze zaworowe(części,kupione oczywiście przezemnie,nie przez nich ;) ) ,głowice oczywiście delikatnie splanowali,była gotowa do założenia.Jest to firma Jurgal,Ul.Plebiscytowa 17.Mikołów.
-
Doświadczony Użytkownik
znam kilka spawanych głowic i mówiąc krótko jeśli robisz auto dla siebie i nie chcesz mieć więcej podobnej lipy to odpuść sobie spawanie
ściągniecie tego co masz teraz powinno wykazać miejsce w którym pękła, nową głowice posadź na nowych szpilkach i "według sztuki" bo błąd w montażu także mógł się przyczynić do tego z czym masz teraz problem
zdobycie dobrej głowy do M30 jest obecnie pewnego rodzaju wyzwaniem, jednak jeśli znajdziesz szczelny i nie spawany egzemplarz to moim zdaniem opłaca się zrobić mu pełną regenerację która w renomowanym zakładzie kosztuje nawet pod tysiąc złotych (bez ruszania klawaiatury)
powodzenia w pracach
Czarne e32 w benzynie!

-
Vip
Vip
Przyczyną był pekniety blok.Teraz jeżdże ale chce kupić cały silnik.zmierzyć kompresjie,cisnienie i oczywiscie test na hamowni(jest w mysłowicach taka firma co sprowadza tylko silniki i ma hamownie i daje gwarancjie na 2-mce)wymienic uszczelnienie silnika i wymianka.
-
Początkujący Użytkownik
Jak masz dobrą głowę kupiłbym dobry dół. Taki silnik z gwarancją hamownią pewnie wyjdzie ze 2 tysie.
-
Doświadczony Użytkownik
byl kompletny dol do 3.5 w krakowie za 2 piwa go nikt nie chcial
Czarne e32 w benzynie!

-
Vip
Vip
Paswowała by kapitalka głowicy tzn.wałek dzwigienki itd przy dobrych wiatrach min 1500 a gdzie reszta?Dobra kapitalka z robotą około 4tyś.
A silnik z gwaranją 1400-1500 przekładka 300 a ze starego może coś sie uałoby sprzedać
Uprawnienia umieszczania postów