Dlatego że nie jesteś w stanie skasować luzu na łozysku piasty i z takiego toczenia przy tak dużej tarczy wychodzi większe bicie niż to z którym przyjedzie klient :)
Dlatego że nie jesteś w stanie skasować luzu na łozysku piasty i z takiego toczenia przy tak dużej tarczy wychodzi większe bicie niż to z którym przyjedzie klient :)
To może winne wibracjom są te luzy na łożysku piasty?
Tak na logikę..?
Nein! Mein Schnitzel!
Tak z bracholem myśleliśmy, albo tłoczek sie klinuje i rozgrzewa tarcze aż zaczyna bić, albo właśnie któraś piasta ma luzy, których nie czuć na podniesionym samochodzie.
W jeepie jak padła piasta, koło na podnośniku chodziło jakby sie na sznurku trzymało a nie kilku śrubach, a przy hamowaniu zero drgań przy dużych kołach 32''
e38 m62TUb44 740i
Najszybciej jak zdejmiesz tarcze i dasz do sprawdzenia tokarzowi, najlepiej jak bedziesz przy tym. I wszystko bedzie jasne gdzie jest luz czy bicie bo jak nie tarcza to co?
BMW - radość z jazdy!
kolego a korzystałeś z takiej usługi ja przetaczam tarcze na aucie przy każdej zmianie klocków korzystałem z tej usługi z 5/6 razy i to co piszesz to nieprawda po każdej takim zabiegu wyjeżdżam z bananem na twarzy :-D auta hamuje idealnie zero bicia hamulce w momencie zwiększają swoją skuteczność koszt usługi 90 zł i dwoma rękami polecam taki zabieg. Co do tego bicia to przyjrzał bym się tym niby nowym tuleją na bumerangach mi dwukrotnie w ciągu pół roku je wymieniali dopiero jak przywiozłem oryginalne z aso i byłem przy ich montażu i moich wskazówkach aby je dokręcili na opuszczonym aucie nie obyło się bez pyskówki wszystko wróciło do pionu
Osobiście nie korzystałem ale chciałem przy owych kłopotach i obdzwoniłem kilka aktualnych ogłoszeń dotyczących przetaczania tarcz na aucie i żaden z nich już nie wykonywał tej usługi ze względu na opisany wyżej problem. Zresztą wystarczy poczytać opinie na ten temat i porównać procentowo zadowolonych i nie zadowolonych, pozdrawiam.
Ps. szukaj problemu w elemencie nr 7 na sarpakach nie wyjdzie usterka, tylko demontaż i kontrola.
http://www.realoem.com/bmw/showparts...95&hg=32&fg=25
Ostatnio edytowane przez lockbud ; 26-03-2013 o 19:46
@ lockbud, dziękuję za informację. Pytanie czy aby do owej tulejki się dobrać, wystarczy odkręcić śruby 8 i 9, a tulejka sama wyjdzie, czy potrzeba demontować całe ramię i wyciskać na prasie tulejkę ?
e38 m62TUb44 740i
trzeba cale ramie i wyciskać na prasie.