-
Początkujący Użytkownik
Ja także myślałem o CB,miałem je w kilku wcześniejszych autach i mogę powiedzieć,że więcej jest plusów niż minusów,antena to zawsze kłopot,ale są już w sprzedaży krótkie,moze zasięg będzie mniejszy,ale by spytać kogoś nadjeżdżajacego z przeciwka wystarczy.Ważny jest odbiornik a właściwie jedna jego funkcja tj.ASC a takową posiadają jedynie PRESIDENTY,gdy ja włączysz radio nie szumi niepotrzebnie denerwując i zakłócając odbiór audio a gdy ktoś "krzyknie" to słychać czysto i wyrażnie.Takie radyjko z podstawowym zakresem 40 kanałów(nasłuc***e sie i tak głównie 19-stkę) to koszt około 550zł,antena gdzieś około 200,patrząc jednak na wysokośc mandatów,zwłaszcza że nie jeździmy wolno,bo poprostu inaczej w naszych autach sie nie da :D ,to koszt raczej niski.A co do montażu fajnym pomysłem byłoby oddzielenie przedniego panelu takiego radyjka i zamontowanie go np,przed panelem oswietleniowym w podsufitce,reszte mozna by było schować gdzieś w kokpicie,kable puścić w słupkach i byłoby estetycznie,pozostaje jeszcze problem zwisającej gruszki z góry.Fakt e 38 to duże auto ale TIRA nie przypomina :D dlatego tak wiszący kabel nie wchodzi w rachubę,myślę jednak,ze da się coś z tym zrobić.Jak wpadnę na pomysł to sie podziele.
Uprawnienia umieszczania postów