czyli na zlotach będę Was słyszał :DNormalny to on będzie ale do 1 km
A jaki Kronos masz Ty zasięg na swojej antenie ??
czyli na zlotach będę Was słyszał :DNormalny to on będzie ale do 1 km
A jaki Kronos masz Ty zasięg na swojej antenie ??
Pić trzeba ! Jeść można !
Na zlotach to na bank.
Na swojej w terenie zabudowanym ok. 5-7 km poza ok.15 km. Głównym problemem CB są urządzenia elektryczne, kable itd itd. obniżają one znacząco zasięg i jakość odbioru.
No ja mam bardzo podobny zasięg do Kronosa i uważam że większy jest niepotrzebny bo za dużo się nakłada... ;)
Dreams from Dreams - 7er...
I ja tez przekonalem sie na ostatnim spocie w Zabrzu (a takze po drodze do Zabrza ;D ) o plusach Radia CB w aucie.
Pozyczylem na weekend, i po tych dwoch dniach stwierdzilem ze juz nigdy bez radia w trase nie wyjade.
Moje stare radyjko (Albrecht AE5180) wlasnie sie przerabia na 240 kanalow AM i FM + 6 Watt wzmocnienia i -5khz (polskie polowki).
Antenke kupie sobie krotka - podoba mi sie PRESIDENT Florida - krotka, czarna, zgrabna i na magnes.
![]()
@7ka -
niemieckie radio bez funkcji przelaczania na inne kraje nie bedzie optymalnie chodzila w polsce, tym bardziej ze niemcy maja tylko 12 kanalow AM z 1 Watt wzmocnienia.
Tak dla informacji - zebys wiedzial :D
bardzo fajne radyjko alanik 28 swoją drogą stoi na allegro lepiej niż nie jedna nówka.Ja radyjka używam na codzień w ciężarówce a na weekend bat lemm na magnesie i skromna ONWA TURBO do zapalniczki skrzynia w pozycji S i do przodu :DZamieszczone przez olejus
Cеребряный бумер
20'' inch ALPINA Wheels
Moje Przywitaj sie ;D http://7er.pl/showthread.php/2460-e3...ighlight=Witam
w/g mnie best zestaw to president!Krotka antenka radyjko i w droge. :)
dokladnie- najlepszy zestawik to president a co do samego cb to jest mega sprawa- nie tylko pozwala zaoszczedzic ale i nie pozwala zasnac na drodze :D przekonalem sie o tym na ostatnim spocie w wawce (radyjko pozyczone). Jako ze jechalem sam i w zasadzie nie zalezalo mi na estetyce, to radyjko poprostu lezalo sobie na fotelu pasazera- w sumie i tak tylko korzystamy z CB w trasie (nie smigam zbyt czesto w trasy, to moze sobie lezec na fotelu bez kombinacji alpejskich) a co do wypowiedzi trola (ze na radiu mowia czysto, a jednak stoja i lowia na suszare), to musze sie nie zgodzic. Predzej powiedza ze ktos stoi a okazauje sie ze juz sie zwinal i go nie ma, niz CB wsadzi na mine drugiego CB'kozaka ;D piekna sprawa Panie/Panowie- polecam goraco ;D
BEZ KOMENTARZA..... ;D
Krótka antena może i estetyczna ale odbiera tylko dzięki mobilkom którzy mają 1,5;2-metrowe baty.. Na magnes polecam serię ml-145 (sirio-podobno najlepsza, president, midland) magnes trzyma do końca skali prędkości :/ , lub Indiana 90 Presidenta tylko żeby była na magnes trzeba go kupić. :D
ja mam CB i też sobie chwale....ale nagorsza jest " pysia pysia"
Easy
trahit sua quemque voluptas
Wergiliusz
هناك تحديات للمبارزة من الذين يمكن ان يقتلك: ويقول المثل القديم