Witam. Mam pytanko jak uruchomić tempomat ? Wyświetla mi tylko ACC --- i dalej albo nie umiem albo ? Jakieś sugestie?
Witam. Mam pytanko jak uruchomić tempomat ? Wyświetla mi tylko ACC --- i dalej albo nie umiem albo ? Jakieś sugestie?
E38 miały aktywny tempomat? Chyba że chodzi o aktywny-działający :)
Jeśli chodzi o E65 to lewa-dolna dźwignia przy kierownicy, do siebie i w dół ...o ile dobrze pamiętam
Ostatnio edytowane przez Roobs ; 23-03-2013 o 20:21
E38 miały aktywny tempomat.
W moim aucie- e38, mam aktywny tempomat. Korzystam z niego tak często, jak to tylko jest możliwe. W mieście, bo działa od 30km/h i poza miastem. Wyłącza się automatycznie przy 180km/h. Nie chcę już auta bez tego udogodnienia. Przy obfitych opadach śniegu lub deszczu potrafi inaktywować się radar. Można go ponownie uruchomić bez gaszenia auta. Ale zdarzyło mu się inaktywować cały tempomat, wtedy trzeba odpalać auto od nowa. Nie wiem gdzie w moim e38 jest moduł tempomatu. Chciałbym cały układ tempomatu poznać i odpowiednio serwisować. Może ktoś mi doradzi. To chyba nie jest takie proste, bo klasycznego siłownika z linką to u mnie nie ma.
Odgrzeje kotleta. Mam identyczny problem jak Devii. Czy aktywny tempomat ma prawo działać jezeli nie mam oka w zderzaku?