Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: Czy to uszczelka pod g³owic±??

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar kazas4
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    by³o E36,E46 jest E38 730d 2001r
    Sk±d
    Krzepice/k.Czêstochowy

Czy to uszczelka pod g³owic±??

Witam
    Koledzy dzisiaj robi³em standardow± wymianê tzn.olej+filtry i spojrza³em do zbiorniczka p³ynu ch³odniczego i a¿ mi siê nogi ugie³y. Zauwa¿y³em ¿e jest tam troszkê oleju(tzn.wymiesza³ siê z p³ynem) czy to mo¿e byæ uszczelka pod g³owic±? Wstyd mówiæ ale jak kupowa³em autko prawie rok temu od Niemca to dobrze tego nie sprawdzi³em(zbiorniczek p³ynu). Dodam ¿e autko siê jak najbardziej dobrze siê sprawuje,powietrze ciep³e leci,po odkrêceniu korka od zbiorniczka i dodaniu gazu nie ma b±belków(s± to znane mi objawy uszczelki pod g³owic±). Czy jest jeszcze inna opcja ??

P.s mam nadzieje ¿e Niemiec siê pomyli³ i doda³ oleju zamiast do wspomagania to do zbiorniczka p³ynu!!! Jak bêdzie ciep³o to planujê spu¶ciæ ten p³yn i wlaæ wodê destylowan± i zobaczyæ czy dalej bêdzie powraca³ problem z olejem w zbiorniczku.
    Ostatnio edytowane przez kazas4 ; 22-03-2013 o 07:17

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    Du¿o je¼dzisz? Jak auto robi ma³e przebiegi to pod korkiem oleju zbiera siê ma¼ ;) nie wiem jak z korkiem ch³odnicy ;)

Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    Sk±d
    Krzepice/k.Czêstochowy
    Cytat Zamieszczone przez prezE32s Zobacz posta
    Du¿o je¼dzisz? Jak auto robi ma³e przebiegi to pod korkiem oleju zbiera siê ma¼ ;) nie wiem jak z korkiem ch³odnicy ;)
    A¿ tak du¿o nie je¿d¿ê,a pod korkiem oleju ani pod krokiem zbiorniczka nic nie ma.

Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    Sk±d
    Krzepice/k.Czêstochowy
    koledzy nikt wiêcej nie pomo¿e?:(

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez kazas4 Zobacz posta
    koledzy nikt wiêcej nie pomo¿e?:(
    My¶lê, ¿e jakby¶ mia³ przej¶cie na uszczelce od oleju do uk³adu ch³odzenia to by¶ ju¿ dawno wiedzia³.

Albo by³o tak jak piszesz z tym olejem u Niemca albo puszcza ch³odnica oleju do ch³odnicy zasadniczej, JE¯ELI jest taka mo¿liwo¶æ i s± one zespolone w e38, bo tego nie wiem. Sprawd¼ to.
    pozdrawiam Bartek

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2013
    BMW
    318i touring
    Sk±d
    oklice K³odzka
    jak padnieta jest uszczlka to tak jak kolega mowil robi sie biala taka maz na korku wlewowym oleju jak i na pokrywie zaworow pompuje plyn do oleju i jest mentny plyn w zbiorniczku wyrownawczym ,lub ubytki oleju z silnika gdy uszczelk jest uszkodzona pomiedzy kanalem olejowym a cylindrem po prostu go spala i kopci na niebiesko / a jak jest przerwana uszkodzona pomiedzy kanalem z plynem a cylindrem kopci na bialo i wyzyca plyn na wolnych obrotach przez zbiorniczek wyrownawczy , slabe ogrzewanie

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar doman
    Do³±czy³
    Aug 2012
    BMW
    730 V8
    Sk±d
    Lublin
    Cytat Zamieszczone przez 318i Zobacz posta
    jak padnieta jest uszczlka to tak jak kolega mowil robi sie biala taka maz na korku wlewowym oleju jak i na pokrywie zaworow pompuje plyn do oleju i jest mentny plyn w zbiorniczku wyrownawczym ,lub ubytki oleju z silnika gdy uszczelk jest uszkodzona pomiedzy kanalem olejowym a cylindrem po prostu go spala i kopci na niebiesko / a jak jest przerwana uszkodzona pomiedzy kanalem z plynem a cylindrem kopci na bialo i wyzyca plyn na wolnych obrotach przez zbiorniczek wyrownawczy , slabe ogrzewanie
    Nie prawda. Jak Ci sie pokazuje olej w p³ynie to wcale nie musi pokazywaæ sie "bia³a ma¼" na korku czy dymiæ na niebiesko wystarczy ze uszczelka "pu¶ci³a" miêdzy kana³em olejowym a wodnym. Wyczy¶æ uk³ad i obserwuj. Nie wiem jak w bmw ale w np volvo turbo jest ch³odzone równie¿ woda czyli mo¿e byc wina turbiny albo w innych wozach tzw ch³odniczki oleju po³±czonej z p³ynem chlodniczym....

Podobne w±tki

1. [silnik] M60B40 uszczelka pod g³owic±?
    Przez d1siara w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 31
    Ostatni post / autor: 21-03-2012, 18:53
  2. [silnik] Uszczelka pod g³owic±???
    Przez Artur7er w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 24
    Ostatni post / autor: 21-06-2011, 23:01
  3. Uszczelka pod g³owic±
    Przez patrykg4 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 32
    Ostatni post / autor: 19-10-2009, 14:38
  4. [mechanika] USZCZELKA POD G£OWIC¡ w M60