-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Szpera do 750 e38 ??
Jak ju¿ pewnie wiecie z innego tematy mam zamiar wrzuciæ dyferek 3,14 od 740 do mojej V12. Przysz³o mi do g³owy zrobiæ mu przy okazji szperê - powiedzcie czy to ma sens w tym aucie i jaki mo¿e daæ efekt? na ile % mog³aby byæ zblokowana?
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
chocia¿by ten + je¶li ruszasz po ¶liskim jedno ko³o za³ó¿my ma przyczepno¶æ a drugie nie to nie masz szarpania ¿e raz zalapie raz nie. Korzy¶ci jest wiele lepsze prowadzenie w po¶lizgu bardziej przewidywalna jazda ³atwiejsze wybrniêcie ze ¶liskiej nawierzchni, jednak jad±c po ¶liskim ze szper± nalezy uwzglêdniæ to ¿e auto mo¿e mieæ ochode samo driftowaæ nawet je¶li ty nie chcesz bezpiecznie i optymalnie wyglada ze 25% jak to w bmw od lat spotyka siê te¿ 35 40 i 50% blokowania jako rozwi±zanie fabryczne.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Kolega powiedzia³ ¿e szpera mo¿e byæ niebezpieczna jedynie w zakrêtach przy du¿ych prêdko¶ciach, jednak my¶lê ¿e DSC nawet w takiej sytuacji nie pozwoli siê po¶lizn±æ na tyle aby wyl±dowac w rowie mam racjê? Zreszt± ja nie przekraczam zwykle 120km/h... nie mam gdzie :] co¶ tam jeszcze s³ysza³em ¿e mniejszego momentu obrotowego potrzeba itp... jezeli to s± jakie¶ sensowne pog³oski prosi³bym o rozwiniêcie :)
Czyli w 750 e38 najlepsza bêdzie 25%...?
PS. dlaczego szpery nie stosuje siê fabrycznie w wiêkszo¶ci aut?
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Niestety ale dyfry w750 podobno nie s± rozbieralne,z tego co siê orientowa³em u go¶cia który przerabia³ mi kilka dyfrów,nie da siê do³o¿yæ szpery ani zmieniæ prze³o¿enia,potrzebny jest dyfer jak to powiedzia³ starego typ,ale to ju¿ kombinacja z wa³em i chyba o¶kami,temat odpu¶ci³em,a chyba w originale 750 nie wychodzi³y ze szper±.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
Dyfer który zamierzam w³o¿yæ to 740i z '94
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
A bêdzie pasowa³ bez przeróbek?
Jak jest rozbieralny to do³o¿ysz szperê.
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
W FW Motorsport mówi± ¿e raczej na pewno jest ;)
orientujecie siê jaki jest orientacyjny koszt zrobienia szpery?
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Jak Daniel ci to ogarnie to daj znaæ to siê do niego zg³oszê;),ale chyba nie bêdzie p&p.
Ja za szperê do E36 ok. 40% i zmianê prze³o¿enia zap³aci³em 1200 z³,my¶lê ¿e 500-600 z³ jest realne.
Ostatnio edytowane przez Radek ; 26-01-2012 o 16:52
-
Do¶wiadczony U¿ytkownik
czyli wychodzi 300-400 za sama us³ugê
-
Zaawansowany U¿ytkownik
szpera i automat nie wiem czy to dobre rozwi±zanie... chyba ze chcesz zrobiæ z tego drifting-wuz
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum