po ładnych paru miesiącach poszukiwań udało się zdobyć używane łożysko. z 5 zrobionej do driftu gdzie padł 4 i 5 bieg udało się zdobyć razem z obudowa w która jest nabite - niestety obudowa jest inna i trzeba było wybić - na szczeście pasowało do starej obudowy :) wszystko śmiga bez problemu.
doszedł jeszcze akumulator, łożysko kola przód, wywarzanie walu (który był winowajcą całego zajścia) od razu zrobiona klima + filtr , olej + filtry i nazbierało się 3600pln
tylko wyszedł kolejny problem bo sprzęgło na wykończeniu - cena aso bmw trochę odstrasza ~ 1700pln ale Sachs czy Luk na alledrogo są już za 750 - 800pln.
I tu pytanie czy ma ktoś jakieś doświadczenia ze sprzęgłami - które lepsze? bo jak znowu mam płacić za zrzucenie skrzyni to chciałbym żeby na jakiś czas to już wystarczyło.
PS. zdobycie nowego oryginału łożyska - nie w komplecie z cala kompletna nowa skrzynia - niewykonalne - przedzwoniłem i przemailowałem hurtownie , producentów , producenta który robił je dla bmw i nie ma tego nikt. rysunków też nie chcą udostępnić (mimo ze tego nie produkują i produkować nie będą) a robienie na zamówienie z zużytego łożyska przy wszystkich tolerancjach, które łożysko musi trzymać żeby spełniać swoje funkcje - prawdopodobnie niewykonalne i na pewno nieopłacalne.