Gdzie dokładnie w m62tub44 zlokalizowane są czujniki spalania stukowego? Jest ich 2 czy 4 szt ?
Co dokładnie trzeba zrobić aby się do nich dostać ?
Gdzie dokładnie w m62tub44 zlokalizowane są czujniki spalania stukowego? Jest ich 2 czy 4 szt ?
Co dokładnie trzeba zrobić aby się do nich dostać ?
e38 m62TUb44 740i
chyba 4 (sprawdź w internetowym katalogu typu realoem- zawsze piszą) , są wokół miski wody między V-kami, pod dolotem, generalnie kuuuupa roboty
poszukaj na necie instrukcji wymiany uszczelek pod dolotem, jest ich kilka
warto przy okazji zrobić dolot, oringi rur wody, uszczelki kolektora, rurę z kawałkiem gumy i parę innych rzeczy
...tylko coś mi się nie chce wierzyć że komputer ci zgłosił że padły ci wszystkie 4 czujniki na raz? :Pui
wyskoczyło coś na zasadzie knock sensor 2 czy kock sensor bank 2
realoem pisze, że niby są 2
e38 m62TUb44 740i
W M62B44 są cztery. Po jednym na każde dwa cylindry.
Sądzę, że TU jest bardzo podobną konstrukcją i nie rezygnowali by z zabezpieczenia silnika.
Czujniki zlokalizowane są pod kolektorem ssącym. Przykra wiadomość, ale nie obędzie się bez demontażu tego kolektora (listwy wtryskowej itp.).
Polecam od razu kupić cztery nowe uszczelki (takie pomarańczowe w kształcie okularków) tego kolektora i nie zakładać starych, bo to się zemści prędzej czy później w postaci lewego powietrza. Przy okazji możesz wymienić odmę albo chociaż wymienić śrubki na kanciaste żeby nie bujać się z miękkim torxem w tym dziwnym i niewygodnym miejscu.
Na pocieszenie powiem Ci, że nie jest to jakaś mocno skomplikowana robota. Czteropak, nasadki i heja.
Nein! Mein Schnitzel!
Kilka miesięcy temu wymieniałem te uszczelki, kolektor był zrzucany, wymieniłem też odmę. Roboty była kupa, bo mam instalacje gazową
Który to będzie czujnik o oznaczeniu 2 ?
A z tymi czujnikami to nie będzie tak, że czujniki są 4, ale występują parami, tzn kupując jedną sztukę kupuje się od razu dwa czujniki i wygląda to tak:
Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 21-03-2013 o 02:31
e38 m62TUb44 740i
Dokładnie to tak jest. Są dwie wtyczki i wchodzą od góry do plastikowych puszek na fałkach z których wychodzą też kable na cewki.
Czyli cztery czujniki w dwóch parach.
Ale zdejmowanie kolektora masz w banku przy wymianie tych czujników.
Nein! Mein Schnitzel!
czujniki tylko OE? Nie bawić się w zamienniki np Bosch ?
e38 m62TUb44 740i
A robią zamienniki?
Powiem Ci tak: niby czujnik położenia wałka też powinien być ori, a ja kupiłem zamiennik za pół ceny i działa już pół roku. To kwestia jakości zamiennika. Często brakuje tylko logo BMW i już jest tańszy. Bosch robi zazwyczaj bardzo dobre części.
Nein! Mein Schnitzel!
Czujnik wałka wymienisz w 5min, a stukowe w .... no właśnie ja bym nie ryzykował drugiej wymiany po kilku miesiącach nie warto. Jeżeli będziesz musiał robić to drugi raz to oszczędności na czujnikach wydasz o stokroć większe.
tez tak myślę, i zastanawiam się czy od razu nie wymienić ich wszystkich, aby roboty sobie nie robic pozniej
Pytanie czy ten błąd Knock sensor 2 - to błąd informujący o popsutym czujniku czy informujący o występowaniu spalania stukowego ?
e38 m62TUb44 740i