WALD od dawna robi ciekawe przeróbki... Kiedyś bardzo ładnie przerabiali SEC'a 126... Bajka! Duży szacun! Nie mogłem uwierzyć, że to Japończycy, to przecież to w ogóle nie pasuje do daleko-wschodniego stylu......
WALD od dawna robi ciekawe przeróbki... Kiedyś bardzo ładnie przerabiali SEC'a 126... Bajka! Duży szacun! Nie mogłem uwierzyć, że to Japończycy, to przecież to w ogóle nie pasuje do daleko-wschodniego stylu......
Marcin - pasuje do japońskiego stylu! Tylko nie tego nurtu który jest najlepiej znany w PL :)
A SEC-a oczywiście dobrze kojarzę:
![]()
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Właśnie o tym SEC'u myślałem!! :)
Dla mnie auta z Dalekiego Wschodu to tuning a 'la "Fast and Furious" :) A WALD jest bardzo zachowawczy i mega elegancki w tych swoich przeróbkach.
Właśnie nie wszystkie, tylko ta świadomość jeszcze nie dotarła nad Wisłę.Zamieszczone przez mackaroon
Wald to czołowy przedstawiciel tzw. stylu VIP/bippu - w skrócie: duże luksusowe sedany (głównie Toyota Celsior, Nissan Cima, Nissan President - ale też Benze, rzadziej BMW), zwykle czarne albo białe, mega obniżone, na dużych kołach z wielkim rantem i z bardzo ostentacyjnymi body-kitami.
Tutaj krótki opis z Wikipedii, a tutaj wiele wyjaśniający artykuł w Import Tuner. ;)
Dla mnie rewelka, ale większość Forumowiczów nie podziela mojego entuzjazmu... ;D
Moim zdaniem WALD jest mimo wszystko bardziej zachowawczy... :) Stad będę się upierał, że jednak to nie do końca typowy tuner z Japonii, nie do końca styl VIP... Maja swój styl. Anyway - dla mnie rewelacyjna firma. :D
W porównaniu z niekórymi body kitami Fabulous - na pewno Wald jest zachowawczy :hah:
Tak czy tak - to zupełnie inny styl niz sportowe fury do driftu (lub stylizowane na takowe).
Właśnie o tym pisałem. :) Dlatego tak cenie te firmę i jej tuning. :)
No ja sie coraz bardziej przekonuje do stylu BIPPu. Oczywiście dzięki Michałowi :hihi: :hihi:
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
Michal nie przesadzaj .. Ja mniej wiecej podobnie gustuje ..
Czasem mniej czasem wiece; :)
Czarne auto mam ..
Mega glebe bede miec na dniach gwint - 65mm - a nawet podobno da sie wiecej skrecic ;D ;D
Fele z rantem tylko musze skolowac i sie nadaje haha :P
Najlepiej wikowi trzeba podmienic moze nie zauwazy :D :D :D
Jak na górze tak na Dole , Jak w środku tak na zewnątrz..