shebi ja nie mam gazu puki co i właśnie chce zrobić wsio co mam do zrobienia żeby założyć lpg.
Co do testera to właśnie wylałem juz 2 puszki i nic nie widać żadnej różnicy wg mojej teorii to jest albo uwalone coś od spodu kolektora czyli uszczelki do głowicy albo membrana z tyłu albo rurka od spodu kolektora. Nie wiem jakie ma mieć silnik 100% sprawny spalanie w L/H w teście nr 4 na pozycji lewarka P. U mnie jak silnik zagrzany jest 1.0-1.2L. W pozycji D jest 1,5-1,6L/h. Wg mnie to jest stanowczo za mało jak na motor V8 przynajmniej jak jest pozycja P. bo w m52b28 mam w okolicach 1,4L/h. Wolne obroty na P inpa pokazuje mi 590-610 obr/min. Jak dam na D to chyba są jeszcze niższe ale tego to już nie pamiętam wiem tylko tyle że jak dam na D to delikatna terepaczka motoru ustępuje. Wystarczy że dam na P pochodzi 10 sekund i zaczyna się terepaczka. Terepaczke czuć na aucie i kierownicy na silniku jak położę rękę to delikatnie czuć. Korekty mam faktycznie te które są na dole INPy na +16.
Dodam tylko że ze 3 miesiące temu miałem padnięty czujnik położenia wałka rozrządu i auto zgłupiało to mi strzeliło w kolektor i walneło ogniem i to może być przyczyna że gdzieś drze lewizne.
Na filmiku poniżej mam bardzo podobne objawy oraz dzwięki silnika. Słychać ewidentne syczenie
http://www.youtube.com/watch?v=FSCFMDutgkk