Cytat Zamieszczone przez ruti Zobacz posta
nie działa wcale. Ja podejrzewam uwalone uszczelki kolektora ssacego i po troche wszędzie drze lewizne i to jest tego efekt. Jak silnik zimny to korekty mam wysokie na 5-8 cylindrze a jak sie zagrzeje to na pozostałych. Coś jest nie halo i wydaję mi się że też dość mocno słychać ssanie powietrza. Nie wiem czy ten silnik tak ma ale słychać strasznie syczenie
no raczej silnik tak nie ma, nie powinno syczec nic, a jak masz korekty LTFT na maxa na plus czyli +25% , to na bank lewe powietrze - a jak syczy aż to jakąś mega dziore musisz mieć

sprawdź psikajac + tester, pewnie się potwierdzi, to kup rurki, (szczególnie ta że sprezyna pod kolektorem), oringi wszelkie, uszczelki i inne pierdoly ( pod kolektor ok są zamienniki ajusa dostępne na motoneo.pl i 3x tańsze), wymień, skasuj adaptację, pojeździj 100-200 km na samej benzynie, sprawdź korekty LTFT, jak robota dobrze zrobiona powinny być koło zera +- 2-3%? , jedź do gazownika niech ci gaz wyreguluje (wcześniej nie jezdzij na gazie) sprawdź jakie są korekty LTFT przy jeździe na gazie (sprawdź robotę gazownika) , powinny być podobne do korekt benzyny,