Cytat Zamieszczone przez Riki Zobacz posta
pojechałem dzisiaj do Fauverta ( jedyne co jest otwarte w niedziele) i mowie panom zeby sprawdzili przeplywomierz i wtryski i ogolnie , to oni sie uparli ,ze to skrzynia i koniec tematu...97zł za nic no kurde. A trzesie budą tylko wtedy jak staje bo obrtoy spadaja z 650 do 500 i mam darmowy masaż . Dzieje sie tak tylko na R i na 1 biegu , watpie wiec zeby to byl problem skrzyni , bo gdyby skrzynia miala problem to chyba reszta biegow tez by miala problem z dzialaniem
RIKI - błąd przekąznika świec - jeżeli pokazuje ci że masz wszystkie świece do wymiany to na 90% masz uszkodzony moduł świec - bardzo wadliwa część w e65 3,0D Nowy BERU za 250zł mozna kupić lub twój naprawić za 150zł- jak się zdecydujesz na nowy daj znać.
Twój problem na 100% nie leży po stronie skrzyni biegów - koniecznie zmień mechanika - moim zdaniem jak ktoś pracuje w niedziele to tylko do zmiany opon i to do rozmiaru 15"
Wymień od znajomego który ma taki motor ja twój przepływomierz i zobacz co się dzieje.

Rafi i Robs mieli problem nie związany z pływającymi obrotami i tak jak pisze robs obstawiałbym wtedy wtrysk padnięty lub od mechaniki - zmasakrowaną poduszkę silnika lub odłączenie przewodu podciśnienia z poduszki (przypominam że w dieslach mamy poduszki na podcisnienia ). Uszkodzenie jednej poduszki silnika lub brak w niej podciśnienia może spowodować rzucanie silnika oraz uszkodzenie drugiej. Rafi czy jak gasisz auto nie rzuca nim najbardziej???????