Jakub gdzie to sie sprawdza ?
Technics wchodzisz w opcje skrzynia i tam czytasz błędy..Błąd wyskoczył jak skasowałem adaptację i chwilkę polatałem -źle przeprowadziłem jazdę adaptacyjną ;). Podczas wymiany oleju i filtra w skrzyni chciałem wymienić konwerter ale zakład powiedział że nie ma takiej potrzeby.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Dealer jest to gdzieś opisane dokładnie...Już dokładnie nie pamiętam ale jak ja odbierałem auto to niby jazde adaptacyjną przeprowadzili ale czy aby na pewno to nie wiem ;)
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Jazda adaptacyjna . Najlepiej zrobic tak . Stanac na drodze gdzie spokojnie bedzie mozna rozpedzic auto do 80 85 na godzine i spokojnie zwalniac do 0 . Jak juz stoimy na drodze , laptopem z inpa kasujemy adapracje i zaczynamy jazde adaptacyjna . Spokojnie na wolnych obrotach rozpedzamy auto do 80 85 na godzine tak zeby wszystkie biegi od 1 do 6 sie zapiely . Jak zapnie sie 6 zaczynamy zwalniac bez hamowania az auto dojdzie do 1 . Cykl robimy 3 , 4 razy . Na samym koncu jak auto stanie po ostatnim cyklu trzymamy noge na hamulcu okolo 15 , 20 sekund . Koniec auto powinno byc zaadoptowane . Ja tak zrobilem i bardzo poprawilo to jazde .
Teraz tak sie zastanawiam czy przypadkiem ktos z was nie aktualizowal oprogramowania w asb i czy nie ma poprawy w pracy skrzyni . I czy skrzynia lepiej trzyma ustawienia , bo ja u siebie juz 2 razy robilem jazde adaptacyjna . Dziwne ze te ustawienia po jakis 6 miesiacach zaczynaja sie rozjezdzac .
Ostatnio edytowane przez technics ; 28-03-2013 o 16:51
Teraz najwazniejsze pytanie , czy jest sens inwestowac 4tys w naprawe konwertera i pompy , czy lepiej kupic nowa skrzynie z mniejszym przebiegiem za 4,5tys?
Ja bym bardzo mocno chciał żeby w tym kraju znalazł się ktoś kto widzi bmw e65 i nie podnosi od razu ceny o 2tyś , a nawet jeśli to robi, to niech mi powie co na 100% sie zesrało a aucie , bo chyba jeszcze nigdy tak problematycznego samochodu nie miałem. Chory kraj. Zepsuł sie zamek w drzwiach nikt nie umie naprawic , bo nikt nigdy takiego nie widział. Zepsuła sie skrzynia - potrafia naprawic ale koszta od 4-8tys i nie wiadomo co i jak. jeden mowi ,ze wymiana konwertera 1dzien , drugi ,ze przynajmniej tydzien. Nawet głupi czujnik temperatury zewnetrznej jak był uwalony to nikt nie potrafili go naprawic!!!! skandal to jest. Siły trace na to auto już
Ostatnio edytowane przez Riki ; 02-04-2013 o 22:53