No to moje założenia legły w gruzach.A na sekwencji da się odpalić bez paliwa
No to moje założenia legły w gruzach.A na sekwencji da się odpalić bez paliwa
zaprowadź do mechanika, który zna się na BMW
Jak łapie na sekundę to czujnik bym wykluczył, no chyba że się gdzieś na gnieździe poluzował i raz łapie raz nie, ale wątpię, zresztą czujnik zawsze możesz sprawdzić na mierniku.
Sprawdź pompę paliwa to raz, dwa zobacz czy nie masz szlamu w baku bo możesz mieć syfu od wuja i będzie na chwilę gadała. Opcji jest kilka, więc próbuj po kolei.
Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 17-03-2013 o 00:19
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
najlepiej było by podłączyć jakiegoś kompa może coś wskaże.
Po co komp to tak starej konstrukcji.
Jak jesteś mechanikiem to dlaczego zadajesz tak proste pytania? Przecież bmw to nie statek kosmiczny. Sterowanie jest takie same jak w innych autach.
Iskra jest?
Ciśnienie paliwa jest?
Świece suche czy mokre?
Przecież to się sprawdza na samym początku i każdy mechanik o tym doskonale wie a jak nie wie to nie może się nazywać mechanikiem.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
przecież do dme 3.3 czyli to samo co w e38 więc komp i sterowanie to samo, ja zanim coś działam podpinam kompa 5 min a może nakieruje na problem. Jak nic nie widać to sprawdzam.
Ten zabytkowy komputer nie wiele pokazuje. Jak będą odpięte cewki czy czujnik wału to i tak nie pokaże do póki się nie odpali silnika.
Szkoda czasu na kompa. Zanim się go wyciągnie i podłączy to już będzie sprawdzona iskra i czy jest załączana pompa paliwa przy kręceniu rozrusznikiem co wyklucza czujnik wału.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Witam, a więc od początku dziś kopałem przy aucie iskra jest czujnik wału też ok bo jak próbowałem odpalić na plaku to prawie łapała tak więc pozostaje pompa paliwa
Sprawdź czy przewody paliwowe są suche, jak tak, to masz już odpowiedź...