Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: pobzyka³o podymi³o i panel klimy nawiewy itp szlak trafi³.... PILNA SPRAWA

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    525tds chip touring e32 M30B35
    Sk±d
    Nadarzyn

pobzyka³o podymi³o i panel klimy nawiewy itp szlak trafi³.... PILNA SPRAWA

Witam.

Przed chwil± mia³em ma³y problem u siebie w e32.... mianowicie zaczelo co¶ brzêczeæ pod mask± pomiêdzy skrzynka bezpieczników a przednia szyb± (jak by przy mocowaniu wycieraczki) po kilku sekundach pojawi³ sie dym.... czyli co¶ siê pali³o..... na szybko wyjete przeka¼niki ale dalej to samo wiêc po kolei bezpieczniki.... po wyjêciu 30go? (w pierwszym rz±dku jest od 1 do 29 i w drugim nastêpne 4 znajduj± siê obok przeka¼ników) usta³o.... wyjo³em radio bo poprawia³em przewody przy radiu wywali³em wi±zki kabli na zewn±trz i podpiolem bezpiecznik z powrotem.... cisza..... ale...... nie dzia³a mi zupe³nie nawiew... ponadto nawet nie reaguje na prze³±czanie nawiewu za³±czenie klimy itp (te diody na przyciskach martwe mimo ¿e dzia³a³y wszystkie) Dodam ¿e przy gaszeniu silnika po jakim¶ czasie to cos czesto sie za³±cza³o na 3-5 sekund wy³±cza³o i ju¿ wiêcej siê nie za³±cza³o.... nie mam pojêcia co to jest i o co chodzi.... dodam ¿e po wyjêciu opisanego wy¿ej bezpiecznika nie dzia³aj± szyby i szyberdach czy co¶ jeszcze? nie wiem tyle usa³o mi siê sprawdziæ.... teraz jest cisza ju¿ sie to co¶ nie za³±cza ale bezpiecznik wyjêty i nie wk³ada³em ¿eby sobie ogniska na placu nie zrobiæ..... Czy jeste¶cie w stanie mi powiedzieæ o co chodzi? pilna sprawa :(

taka skrzynka ja ta z linku. 2gi rz±d bezpieczników pierwszy od lewej

http://forums.eurocca.net/showthread...rol-issues-E32
    Ostatnio edytowane przez godles ; 16-03-2013 o 17:26

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar nino
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 735
    Sk±d
    Katowice
    Generalnie ciê¿ko siê zorientowaæ o co dok³adnie Ci chodzi. Co to jest to co¶? Jak siê co¶ zjara³o, to mo¿e sam ju¿ tam nie grzeb, daj do elektryka. Stare auto, pewnie kto¶ co¶ rze¼bi³ wcze¶nie, loteria.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    tylko elektryk, pewnie zaboli ale zrobi o ile siê zna. samemu lepiej nie grzebaæ je¶li nie posiadasz odp wiedzy.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    e32 diesel
    Sk±d
    bi³goraj
    miecz i wentylator spokojnie mo¿na samemu sprawdziæ.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Sk±d
    Nadarzyn
    miecz i wentylator wykluczam..... brzêcza³o co¶ pod mask± s³yszalne w ¶rodku zawsze ten sam d¼wiêk pojawia³ siê na kilka sekund po zgaszeniu samochodu. wczoraj siê za³±czy³o i nie chcia³o wy³±czyæ poszed³ delikatny dym s pod maski a dok³adniej tej kratki przy mocowaniu ramion wycieraczki.

Jak pad³ by wentylator czy te¿ miecz to mimo to diody na panelu klimy powinny siê zapalaæ (mam na mysli te lampki na przyciskach od wyboru nawiewu auto na szybê itd z ciekawostek grzanie tylnej szyby te¿ nie reaguje.....

zavoli..... jak bym wiedzia³ co to tak brzeczy pod mask± to uwierz mi ¿e bym napisa³ ale nie mam bladego pojêcia.... mo¿e pompa jaka¶ (w scorpio podobnie zachowywa³o siê wspomaganie hebla ale tam pompa by³a elektryczna i jak spada³o ci¶nienie w uk³adzie to siêza³±cza³a jak by³ kluczyk w stacyjce) w okolicach gdzie siê zadymi³o i gdzie by³o s³ychaæ ten d¼wiêk niestety niczego nie widaæ... :(
    Ostatnio edytowane przez godles ; 17-03-2013 o 09:49

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    e32 diesel
    Sk±d
    bi³goraj
    Jak nie powyci±gasz to nie sprawdzisz,zobaczysz. Elektryk tak samo zrobi.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    F01 750d RWD
    Sk±d
    ...
    A nie skopci³ siê czasem system docisku wycieraczek???

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez SkeYT Zobacz posta
    A nie skopci³ siê czasem system docisku wycieraczek???
    A co tam ma siê zapaliæ, i jaki to mo¿e mieæ wp³yw na dzia³anie przewietrzania ?. Oby to tylko by³ uszkodzony modu³, lub zwarcie na wentylatorze, bo jak spali³a siê jaka¶ wi±zka to bêdzie prucie deski jak nic.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    F01 750d RWD
    Sk±d
    ...
    A no to ma sie spalic ze jesli np cos spowodowalo zwarcie w elemencie wykonawczym ktory dociska wycieraczke do szyby i nie zadzialal bezpiecznik to skopcila sie wiazka i kilka lub tez kilkanascie przewodow zwarlo sie razem i problem gotowy

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Sk±d
    Nadarzyn
    dodam tylko ¿e zwarcie ust±pi³o ale nie ma ju¿ nawiewu.... jest jaki¶ modu³ od klimy nawiawów itp? je¿eli tak to gdzie i jak wygl±da?

co do wyci±gania wszystkiego itd....nic mi nie da wyci±ganie bo na pr±dzie siê nie znam nawet mirnika nie mam :/

Podobne w±tki

1. Panel klimy
    Przez stachu0505 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 28-02-2011, 20:30
  2. Bardzo pilna sprawa. Akumulator?
    Przez positiv w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 22-06-2010, 08:26
  3. pilna sprawa
    Przez hrabia81 w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 18