Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Należy się mandat czy nie?

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Polska, to dziwna kraj, jak kiedyś to ktoś ujął. Tutaj policja, to władza, a nie służba.
    Pokłóciłem się kiedyś mocno z bratem policjantem, gdy mu powiedziałem, że jestem jego szefem, bo mu płacę (to budżetówka, więc płacę z moich podatków), a jego praca, to służba dla mnie, a nie na odwrót.
    Podobną awanturę zrobiłem w ZUS-ie kierowniczce. Niestety, robią co chcą z nami ci przy "władzy"...
    A mandatu nie trzeba było przyjąć. W sądzie, to oni musieliby udowodnić winę, a raczej trudno by im było. Mogłeś wnieść samochód na plecach przecież. Jak udowodnią, że tak nie było ? Może wtedy nagle cudem znajdzie się nagranie z jakiegoś monitoringu ?
    Często policjanci dają mandat nie winnemu, lecz temu, który się da złapać, z czystego lenistwa, bo tak łatwiej.
    A lenie to są... Braciszek bardzo często bierze nocne służby za kumpli, bo można się wyspać gdzieś w radiowozie w zacisznym miejscu, a kasa leci i odbierze się dzień kiedyś do urlopu...

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez vramzes Zobacz posta
    to trochę tłumaczenie jak zabił ale przez sen i karać za morderstwo z premedytacją czy nie....ot taki głupi przykład.... jak chcesz coś działać to poszukaj jakiegoś monitoringu i idź z nagraniem na komendę i zapytaj po prostu,trochę dziwna sytuacja i rozwiązanie też nie będzie klarowne
    Idąc tym tokiem to gdyby laweta z samochodem przekroczyła prędkość to powinni wlepić mandat także pojazdowi na lawecie, bo summa summarum też "jechał" za szybko :D:D:D Mnie to nie przekonuje.

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    ...to powinni wlepić mandat także pojazdowi na lawecie...
    A od kiedy to wlepiają mandaty autom?:D Zawsze myślałem, że mandat dostaje kierowca auta.

BMW
    E66 735Li
    No sprawcy/kierowcy :)

To tak jakby prowadzić pojazd z miejsca pasażera :D:D

Vip Vip Awatar epul
    BMW
    e32 740i 93'
    Blog
    14
    A ja miałęm podobną sytuację ze strażą miejską. Był zakaz wjazdu droga była jednokierunkowa a na końcu było miejsce do zaparkowania wiec zacząłem cofać tyłem przy straży miejsciej i zaparkowałęm za znakiem. Oczywiście ochoczo pani i pan strażnik podeszli do autka w celu wystawienia mandatu. Poinformowałęm ich że ja nie wjechałem tylko cofałem a znak odwołuje się do zakazu wjazdu. Po dyskusji i przepychaniu racji odmówiłem przyjęcia mandatu pokazałem rejestratow w aucie i straż odpuściła. Do dziś jestem przekonany że tyłem można cofać pod zakaz wjazdu :)

Jak German to Anna.

Zaawansowany Użytkownik Awatar zdzichu290186
    BMW
    było E32 735 R6
    Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    Do dziś jestem przekonany że tyłem można cofać pod zakaz wjazdu
    Podobnie jak na drodze jednokierunkowej, ale w twoim przypadku miałeś wideo rejestrator i sytuację klarowną, a w przypadku na temat, którego jest dyskusja nie wiadomo, czy sytuacja była zarejestrowana jakąkolwiek kamerą. I to właśnie ten fakt sprawia, że ciężko było by to wytłumaczyć korzystnie na stronę sprawcy.

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez epul Zobacz posta
    A ja miałęm podobną sytuację ze strażą miejską. Był zakaz wjazdu droga była jednokierunkowa a na końcu było miejsce do zaparkowania wiec zacząłem cofać tyłem przy straży miejsciej i zaparkowałęm za znakiem. Oczywiście ochoczo pani i pan strażnik podeszli do autka w celu wystawienia mandatu. Poinformowałęm ich że ja nie wjechałem tylko cofałem a znak odwołuje się do zakazu wjazdu. Po dyskusji i przepychaniu racji odmówiłem przyjęcia mandatu pokazałem rejestratow w aucie i straż odpuściła. Do dziś jestem przekonany że tyłem można cofać pod zakaz wjazdu :)
    Dlatego ja też od jakiegoś czasu posiadam na pokładzie rejestrator trasy.

BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez zdzichu290186 Zobacz posta
    Podobnie jak na drodze jednokierunkowej, ale w twoim przypadku miałeś wideo rejestrator i sytuację klarowną, a w przypadku na temat, którego jest dyskusja nie wiadomo, czy sytuacja była zarejestrowana jakąkolwiek kamerą. I to właśnie ten fakt sprawia, że ciężko było by to wytłumaczyć korzystnie na stronę sprawcy.
    Sytuacja w pierwszym poście jest czysto hipotetyczna.