Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Szybka pomoc-BMW M5 "klikanie" vanosa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    a czy m5 e39 to jest nie wiadomo co to tylko kultowa nazwa i historia. A lpg bym wsadził do wszystkiego do czego się da. Jak by opracowali żeby wsadzając reaktor na wodę jeździć taniej przy tych samych osiągach to tez bym go zamontował nawet to bugatti veyron. Mówicie tu że montaż lpg to jest już nie fabryka itd. a czy robienie programu do diesle albo montowanie turbo do benzyny to jest fabryka? m5 e39 nie jest niczym szczególnym po prostu silnik v8 5.0 trochę zmodernizowane m62tu przez M gmbh. Gaz niczego nie ujmuje. Kwestia żeby ktoś to z głową założył i nie był to chłam. Sam byłem negatywnie nastawiony do lpg i jeździłem e36 318is na benie paliła 10-12 l pb potem kupiłem 740 i tez jeździłem na pb. 100 km kosztowało mnie ok 100 zł i rok temu założyłem gaz bo pomyślałem jak będzie dobrze to ok a jak cokolwiek będzie mnie wkurzało to sprzedam to auto. A wkurzać mnie mogło wszystko nawet delikatne różnice w stosunku do pb. I po roku jazdy jestem szczęśliwy bo przejeżdżam 100 km za 45-50 zł autem która ma pod 300 ps i nawet czasami zapominam że jadę na pb.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740d
    Sorry, za odkopanie kotleta, ale:

Cytat Zamieszczone przez 525d Zobacz posta
    a czy m5 e39 to jest nie wiadomo co to tylko kultowa nazwa i historia.... m5 e39 nie jest niczym szczególnym po prostu silnik v8 5.0 trochę zmodernizowane m62tu przez M gmbh...
    Czytałes chociaż kiedyś ile zmian jest wprowadzonych w tym silniku w stosunku do M62? Tak z grubsza: ITB, 8 cewek Vanosa, dodatkowa pompa oleju Vanos 100bar, oraz elektryczna o takim samym cisnieniu, dwukomorowa miska z silniczkiem do przepompowywania oleju, podwójny łańcuch rozrzadu... Zresztą w 98' i później to był tylko najszybszy sedna na świecie..

Ciekawi mnie jak autorowi sprawuje się auto;-)