Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: Szybka pomoc-BMW M5 "klikanie" vanosa

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Każdemu należy się odpoczynek :D :) ... sierżant Bezi na posterunku !!
    Pić trzeba ! Jeść można !

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Skoro o M5 mowa, to postanowiłem troszkę popatrzeć, co tam w necie można znaleźć. Nie zakładam nowego tematu, tylko podepnę się tu. Wśród wielu eMek znalazłem tego "rodzynka" : http://otomoto.pl/bmw-m5-C27990732.html Nie wiem, czy świat się kończy, czy mam omamy wzrokowe, ale widzę tu LPG ;o Pozostawię to bez komentarza..

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Wolę M5 z LPG niz 3litry w dizlu :D
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Powiedział właściciel diesla :D
    Najlepsze firmy od instalacji gazowych montują LPG w takich autach jak Porsche Cayenne, czy Bentley Continental W12 i te auta jeżdżą tak samo jak na PB i bez problemów. Każdy ma do tego swoje podejście, ja np. wolę zaoszczędzić na paliwie i te pieniądze włożyć w samochód, doprowadzając go do lepszego stanu.
    M5 - samochód kultowy, obiekt marzeń itp. - ale używany na co dzień. Tym bardziej, że jest to kilkunastoletnie auto.
    Jeśli zaczyna być zabytkiem, to wtedy gaz może nie przystoi, np. nie wyobrażam sobie Mercedesa Adenauera z gazem, czy innego R-R Silver Shaddow.
    Jak M5 E39 zacznie brakować za kilka-kilkanaście lat, to egzemplarz bez gazu będzie wielkim plusem, ale teraz? Hulaj dusza piekła nie ma ;]

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Znów mamy spór diesel czy PB ;p
    Ja po prostu uważam, że skoro kogoś stać na zakup takiego auta, to stać go również na paliwo, a zakupu dokonuje z pełną świadomością tego, że po pierwsze takie auto mało nie pali, a po drugie ogólne koszty eksploatacji są duże i to czyni go "egzotycznym" i niedostępnym dla przeciętnego kierowcy. Oczywiście, lat im nie ubywa, ale nie stanieją na tyle tanie, by przeciętny zjadacz chleba mógł takim M5 jeździć dziennie do pracy. Inna sprawa, to stereotypy o tym, że "BMW, to drogie w utrzymaniu i dlatego nie wybiorę tej marki".

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Jaki spór? I tak nikt nikogo nie przekona, a ja nie jestem uprzedzony ani do jednego ani do drugiego.
    Ktoś kto montuje gaz 1 czy 2 gen do 7er jest dla mnie nie poważny, ale dobra sekwencja, bezproblemowa, bez różnicy benzyna czy gaz jeśli chodzi o osiągi nie jest zła. I nie jest to objaw skąpstwa, tylko dalece posuniętych przemyśleń.
    Bo czy lepiej wydać na miesiąc 500zł na paliwo, czy 1000zł? A za pozostałe 500zł kupić coś do auta, wymienić jakąś zużytą część, polepszyć sobie humor jakimś rarytasem czy coś?
    Biedak prędzej czy później zrezygnuje z 7er, nawet jak będzie miał gaz. Albo to 7er zrezygnuje z niego ;]

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Vip Vip Awatar Ronin
    BMW
    E38 730d E61 525d
    Mówiąc spór miałem na myśli, że są tu zwolennicy ON i PB, a temat był, jest i będzie nierozwiązany ;) Każdy ma to co lubi i woli ;p To prawda, oszczędność jest głównym czynnikiem skłaniającym do montażu LPG. Nie ukrywam, mój wybór padł na diesla rownież ze względu na oszczędność, dodatkowo diesle w mojej rodzinie były odkąd pamiętam.Reasumując, gryzie mi sie M5 w połączeniu z LPG dla mnie analogiczna sytuacja gdyby kupić sobie Ferrari i zamontować do niego LPG, by móc się nim dziennie wozić ;p

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Przestańcie, się tak czepiać gazu. Ja wolałbym ferrari w gazie niż dieslu i tyle. Po co przepłacać za poliwo jak można oszczędzać :)

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Tylko ze z lpg to jest jednak inaczej niz z dieslem . Lpg to zawsze dokladka ,cos czego producent nie uwzglednil . Wiem z doswiadczenia swojego i znajomych , ze nawet najlepsza instalacja moze sprawiac problemy . Tym bardziej w takim aucie jak m5 .

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Jakie problemy? Wszystko idzie dobrać i ustawić jeśli robi to ktoś z głowa a nie "pan Kazio" z warztatu.