Każdemu należy się odpoczynek :D :) ... sierżant Bezi na posterunku !!
Każdemu należy się odpoczynek :D :) ... sierżant Bezi na posterunku !!
Pić trzeba ! Jeść można !
Skoro o M5 mowa, to postanowiłem troszkę popatrzeć, co tam w necie można znaleźć. Nie zakładam nowego tematu, tylko podepnę się tu. Wśród wielu eMek znalazłem tego "rodzynka" : http://otomoto.pl/bmw-m5-C27990732.html Nie wiem, czy świat się kończy, czy mam omamy wzrokowe, ale widzę tu LPG ;o Pozostawię to bez komentarza..
Wolę M5 z LPG niz 3litry w dizlu :D
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Powiedział właściciel diesla :D
Najlepsze firmy od instalacji gazowych montują LPG w takich autach jak Porsche Cayenne, czy Bentley Continental W12 i te auta jeżdżą tak samo jak na PB i bez problemów. Każdy ma do tego swoje podejście, ja np. wolę zaoszczędzić na paliwie i te pieniądze włożyć w samochód, doprowadzając go do lepszego stanu.
M5 - samochód kultowy, obiekt marzeń itp. - ale używany na co dzień. Tym bardziej, że jest to kilkunastoletnie auto.
Jeśli zaczyna być zabytkiem, to wtedy gaz może nie przystoi, np. nie wyobrażam sobie Mercedesa Adenauera z gazem, czy innego R-R Silver Shaddow.
Jak M5 E39 zacznie brakować za kilka-kilkanaście lat, to egzemplarz bez gazu będzie wielkim plusem, ale teraz? Hulaj dusza piekła nie ma ;]
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Znów mamy spór diesel czy PB ;p
Ja po prostu uważam, że skoro kogoś stać na zakup takiego auta, to stać go również na paliwo, a zakupu dokonuje z pełną świadomością tego, że po pierwsze takie auto mało nie pali, a po drugie ogólne koszty eksploatacji są duże i to czyni go "egzotycznym" i niedostępnym dla przeciętnego kierowcy. Oczywiście, lat im nie ubywa, ale nie stanieją na tyle tanie, by przeciętny zjadacz chleba mógł takim M5 jeździć dziennie do pracy. Inna sprawa, to stereotypy o tym, że "BMW, to drogie w utrzymaniu i dlatego nie wybiorę tej marki".
Jaki spór? I tak nikt nikogo nie przekona, a ja nie jestem uprzedzony ani do jednego ani do drugiego.
Ktoś kto montuje gaz 1 czy 2 gen do 7er jest dla mnie nie poważny, ale dobra sekwencja, bezproblemowa, bez różnicy benzyna czy gaz jeśli chodzi o osiągi nie jest zła. I nie jest to objaw skąpstwa, tylko dalece posuniętych przemyśleń.
Bo czy lepiej wydać na miesiąc 500zł na paliwo, czy 1000zł? A za pozostałe 500zł kupić coś do auta, wymienić jakąś zużytą część, polepszyć sobie humor jakimś rarytasem czy coś?
Biedak prędzej czy później zrezygnuje z 7er, nawet jak będzie miał gaz. Albo to 7er zrezygnuje z niego ;]
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Mówiąc spór miałem na myśli, że są tu zwolennicy ON i PB, a temat był, jest i będzie nierozwiązany ;) Każdy ma to co lubi i woli ;p To prawda, oszczędność jest głównym czynnikiem skłaniającym do montażu LPG. Nie ukrywam, mój wybór padł na diesla rownież ze względu na oszczędność, dodatkowo diesle w mojej rodzinie były odkąd pamiętam.Reasumując, gryzie mi sie M5 w połączeniu z LPG dla mnie analogiczna sytuacja gdyby kupić sobie Ferrari i zamontować do niego LPG, by móc się nim dziennie wozić ;p
Przestańcie, się tak czepiać gazu. Ja wolałbym ferrari w gazie niż dieslu i tyle. Po co przepłacać za poliwo jak można oszczędzać :)
Tylko ze z lpg to jest jednak inaczej niz z dieslem . Lpg to zawsze dokladka ,cos czego producent nie uwzglednil . Wiem z doswiadczenia swojego i znajomych , ze nawet najlepsza instalacja moze sprawiac problemy . Tym bardziej w takim aucie jak m5 .
Jakie problemy? Wszystko idzie dobrać i ustawić jeśli robi to ktoś z głowa a nie "pan Kazio" z warztatu.