Ja poluje na r6. Nie znam się na motocyklach ale ma takiego przecinaka mój kolega i bardzo sobie chwali. Teraz szuka r1 więc kto wie :D.
Ja poluje na r6. Nie znam się na motocyklach ale ma takiego przecinaka mój kolega i bardzo sobie chwali. Teraz szuka r1 więc kto wie :D.
wcale koszta uturbienia r6 nie są takie duże, kolektor z turbem hx35 można dorwać za około 2k, sprzęgło z 330d za 5 stówek, silnik sam odpeżyłem przekładką, ic z iveca za 350zł, wydech kumpel który pracuje w ulterze wyspawał za 500zeta z klamorami, chłodnica powinna wystarczyć, jak nie to z 2.4td zamiennik za 3 stówy, wtryski bosha 400ccm 4stówy, do tego muszę jeszcze kupic przewody pod turbo ic myślę że też kilka stów, pompa walbro 255l/h 350zł elektronika, strojenie, itd myślę że za 7k uda się zrobić
Zgadzam się ze wszystkim co tutaj piszesz. Jedynie sprzegło lepiej dać jednomas m30 240. Oprócz tego co napisałeś jest drugie tyle duperelek które nieżle zmęczą ciebie i portfel. Poważne schody mogą się zacząć przy temacie strojenie. Pewnie że się da ale tak jak pisałem wcześniej, wszystko robisz sam, czatujesz na okazje i wystawiasz cierpliwość kumpli na próbę. Z takimi założeniami nie ma szans na osiągi seryjnego 550d. Ile chcesz dmuchnąć i czym wysterować? Polskie ecu są fajne ze wsparciem przez tel,mail.
Z grubsza policzyłem sobie. Nie ma szans zamknąć na 7tyś.
Ostatnio edytowane przez laki7 ; 16-03-2013 o 21:29
myślałem o ecu master det3, a doładowanie to w granicy 0.9-1bar i odcinka na 7k więcej już chyba się nie da na syryjnych gratach przynajmniej bez generlki, powinno być z tego 360+ napewno cos wyjdzie w praniu bo to normalne ale myślę że nie będzie ttego aż tak duzo (oby)
Z tym dmuchaniem to grubo! Pomyśl najpierw o tanim strokerze na 2,8.
no myślałem nad wałem z 2.8, jeden koleś nawet rozwiercił u siebie blok na 3.0 ale to już drogi i ryzykowny zabieg, zobaczymy, narazie jest to mój pierwszy projekt, ciągle wertuje net i uczę się o tym jak nawet będzie tylko 250-280 kucy to i tak się uciesze, chociaż 250 km to da się wyciągnąć z tego silnika bez turbo no ale to już nie to, staram się robić wszystko dokładnie i we własnym zakresie, no ale nie wyszystko się da samemu, ps. szwedzi do tego silnika dmuchają po 2bary ale wiadomo $$$ ja nie mam tyle kasy i czasu
Na 3,0 nie trzeba nic wiercić no ale p&p już nie będzie jak w przypadku 2,8. Jak coś to mam komplety na stroker 2,8. Do czego ma być to autko? Drift,street?
wiem że nie trzeba, jednak jest różnica między pojemnością uzyskaną przez większe wykorbienie i przez większą średnice cylindrów, narazie street ale z czasem będzie przkształcana w driftowóz choć e34 nie jest do tego nalepsza bazą
E 34 jest bardzo fajną bazą na driftowóz. Może nie profi ale jest. No ale napewno nie z m50 przy takim budrzecie.
ja nie ustalam budżetu z góry, jak będzie to kosztować więcej to i tak to zrobię, kwota która padła nie jest zobowiązująca, postaram się zrobić jakiś fotoreportaż z wyceną i tu wrzucić