turbo z 12 litrowej scanii to żes pojechał jakies konkrety dowody???
turbo z 12 litrowej scanii to żes pojechał jakies konkrety dowody???
hx 35 najczęściej stosowany był w cumminsach. Do wyrwania w przyzwoitych pieniądzach. Często pchają to do v-teców i m50. Napewno gwizdek z potencjałem ale sama turbina to około 10% ceny całego zabiegu. Do charakterystyki v8 i 7er bardziej pasował by jakiś kompresor np popularny eaton z jaga , ale to też spory wydatek chyba że chciałbyś to wysterować na lpg. Mimo wielu info na ten temat to jeśli będziesz to robił sam to i tak będziesz przecierał szlaki, jeśli jakiś warsztat koszty x2. Szczerze życze powodzenia i wytrwałości przy pierwszych problemach, o worku $ nie wspomne.
Michał 30 tyś to troche mało aby cokolwiek mowić o niezawodności, chodz to dobry początek. Oby tak dalej.
Kawa to kawasaki? Jakie?
Ostatnio edytowane przez laki7 ; 16-03-2013 o 19:39
KLE500 ;) rowniez niesamowite, stal z przymusu na dworze cala zime i odpalil bez problemu po 4 miesiacach :D
Laki nie ma lepszego polaczenia :) Motocykl do jazdy i samochody do zabawy. Choruje na BMW R1200 GS (+e38, F150 Raptor, z4 i challangera w garazu ;D).
Robi sie offtop, wiec co do tematu: jakie to sa koszta tak realnie i z glowa nie przeplacajac?
Koszty uturbienia silnika z głową to około10-15 tyś jeśli robimy to sami i mówimy tu o bezpiecznych ciśnieniach bez żadnego kucia. Jeśli mamy znajomych maniaków,wszystkie narzędzia, tiga i inne młotki, wolną zimę i samotne noce spędzone na forach i allegro to wyjdzie troche taniej. Ale i tak pewnych rzeczy sie nie przezkoczy.
Ja też mam skuter keway matrix czy coś takiego, niby duży ale śmiesznie troche na nim wyglądam.
Off top, a jakże, ale to przecież dział "NA KAŻDY TEMAT / Humor / Off Topic"
Też jeżdżę motocyklem, jak już się chwalimy, ale dla odmiany szlifierką. Kawasaki ZZR600![]()
Nieeee jezdzijcie na kiblach ludzie xD szkoda zycia :P kupujcie motory czym predzej to zrobimy 7erowy wypad :>