dzira to nie było do ciebie :)
dzira to nie było do ciebie :)
A propos deski to miałem taką u mnie w 728i ;)
Zastanawiam się, dlaczego nie wypowiadają się w temacie właściciele 740D. Miałem kiedyś okazję przesiąść się z E32 750 do prawie nowego wtedy E38 740D i odczucia miałem wstrząsające :-)
Pomijając chwilę zawahania dla sprężarki było to jak start w kosmos mimo, że na papierze 750i wypadała lepiej.
wrażenia a rzeczywiste osiągi to dwa różne światy :) 740d to przeciwnik dla 735 ew słabego 740
Generalnie to strasznie cięzko ocenić bo różnice w wadze wychodzące z samego rodzaju wyposażenia moga być na tyle duże, że maja wpływ na osiągi. Sam brałem kiedyś udział w takim "wyścigu" auta brata i kuzyna 740 4.4 automat 98' w dowodzie 1950kg, 750iL 01' ponad 2100kg w dowodzie oba auta na ori 16" bez żadnych modyfikacji, 3 starty ze świateł do prędkości około 160kmh max i generalnie to kto komu odchodził o te max pół auta zależało od tego kto ulamek sekundy szybciej wcisnął gaz. Takie porównania to mozna było robić jak auta były nowe i mniej więcej identycznie wyposażone wtedy byłyby wiarygodne i miarodajne
Jeździłem i jednym i drugim i to jak te auto rozwijaja moc mozna okresli w ten sposób
V8 - jedzie->szybko jedzie->zapie*dala->zmiana biegu
V12- szybko jedzie->szybko jedzie->szybko jedzie-> zmiana biegu
;p
Ostatnio edytowane przez PiotrekV8 ; 12-03-2013 o 19:17
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
pojechałeś po bandzie 735 nie zdążysz odczytać numerów rejestracyjnych a w 740i zdążysz odczytać ale nie zapamiętasz aby zapisać:D to dwa różne światy nie bez powodu ma większe heble mocniejszą skrzynie tak samo jak 750i
to spójrz sobie na dane fabryczne jak pisałem udczucia a osiągi to dwa światy 740i zdrowe wciągnie 740d
skrzynia jest mocniejsza bo ma więcej momentu na silniku ale liczy sie moment na kołach a nie na silniku liczą sie tez przełożenia no i moc bo moc bierze się z momentu właśnie przełozonego przez obroty a tej jest mniej jak w 740i i tyle samo co w 735i czyli realnie momentu na kołach jest tyle samo co w 735i
człowieku moment w 740d jest miażdżący może koło 220 km/h zacznie diesel mieć zadyszkę
Musisz pamiętać, że BMW podaje zarówno moment jak i moc na kołach, nie na wale. Po drugie chyba nie jechałeś nigdy zdrowym 740D, jedzie to praktycznie tak samo jak M73 z wyjątkiem tego, że lepiej ciągnie od dołu, później się spotykają. Jeden woli diesla, a drugi V12, to tyle w temacie. Pierwsze pali w mieście 25, drugie 15 litrów i chyba o to chodziło w całej zabawie.
Jak już piszesz o obrotach to benzyny widlaste rozwijają bardzo podobne obroty do diesli widlastych, pamiętaj, że M73 ma odcięcie na 6000 obrotów, a M67 na 4700, więc różnicy nie ma dużej i właśnie ta różnica mocy wynika z tych obrotów.
pozdrawiam Bartek
Co chodzi o odczucia to 740d miażdży 740i, lecz realnie nie ma szans.
v8 d jedzie-> zapie*dala-> zmienia bieg
Diesel nie ma góry aby dorównał pb, ale w wąskim zakresie obrotów wciska bardzo mocno w fotele, wygrywa także w próbach elastyczności.
Ale na długie trasy tylko i wyłącznie 740d !