krzywy mój ojciec miał.....
mercedes w115 2.0d :D zarobkowo polska włochy z bagażówką około 80tys km nic nie padło nic nie naprawiał co chodzi i silnik i jego osprzęt
krzywy mój ojciec miał.....
mercedes w115 2.0d :D zarobkowo polska włochy z bagażówką około 80tys km nic nie padło nic nie naprawiał co chodzi i silnik i jego osprzęt
Nie wiem, czy się liczy, ale chętnie przyjmę kratę piwa ;-)
Mercedes Sprinter 312D 1997, zakupiony w 2000r z przebiegiem (kręconym ;-) ) 114 tys., sprzedany w 2010 z przebiegiem 640 tys. W tym czasie zmieniony aku, tarcze i klocki hamulcowe przód, łożysko na wałku zdawczym sprzęgła (5 pln) w silniku tylko oleje.
Ktoś przebije ? Wcześniej miałem Merca 308 i w nim nic nie robiłem przez trzy lata.
:p
Zauważcie ze starsze sprintki 2,9td są droższe od 2,2 cdi:D.
Bo są lepsze ;-) Więcej niestety palą, ale konstrukcja, poza blachą, która pochodzi prosto od VW, jest niezawodna. Warunek - dobry olej, na czas wymieniany i dobre paliwo.
jak to ktoś kiedyś powiedziałera samochodów robiących 600/800 tyś km skończyła się z nastaniem 21 wieku:( a znam egzemplarze dostawczych mercedesów z lat 70/80 mających po 1.5 mln km w kołach
Tds sam w sobie nie jest zły, w szczególności Jeśli zobaczymy że wyszedł na początku lat 90tych i większość ma nalatane po 500tyś, osprzęt jest tragiczny. 2,8 bardzo udany piec. Lekki, kompaktowy, oszczędny i nie trapiony specjalnie większymi awariami. Do niedawna wiekszość driftowozów posiadała ten silnik lub pancerny m50 NV. Co chodzi o większe silniki to pb także wygrywa z on. Według mnie w e38 dobrym wyborem jest dla oszczędnych -2,8 , dla wygodnych 4,4 , dla lubiących diesle 3,0d.
Ja tylko powiem że 750iL... 30tys km na gazie i tylko olej zmieniałem. Pali zawsze na dotyk. Do V8 nie wrócę chyba że w X6 :D
e34 525i 24v kupiłem gdy miała 188km od razu montaż lpd teraz ma 400kkm pompa wody padła, aku raz wymieniałem 7 lat miał, i w h..opon bo nie miała lekko, odkąd kupiłem e38 stała się moją zabawką i teraz wpadnie holset hx35 i cały czas na starych seryjnych gratach licze się z tym że może wybuchnąć ale chce zobaczyć ile ta cholera jeszcze wytrzyma w razie boom czeka następny motor z angola, dla nie wtajemniczonych holset hx 35, turbo z 12-stu litrowej scani, także myślę że m550d powącha smród a kto wie może i nieco szybsze wozy...
No uszczelke pod glowica co najmniej przydaloby sie zmienic na grubsza...