Szukalem ale nie moglem znalesc wiec moje pytanie czy mozna zmienic amortyzatory NIVO na zwykle? Czy jest potrzebna jakas specjalna przerobka w tym celu?
Szukalem ale nie moglem znalesc wiec moje pytanie czy mozna zmienic amortyzatory NIVO na zwykle? Czy jest potrzebna jakas specjalna przerobka w tym celu?
Podpinam siê pod pytanie.
Ja normlanie zmienilem amorki z przodu.Nie ma zadnych problemow ale nie wiem jak z tylem bo tych nie zmienialem
Przypominam tylko ¿e system Nivo dotyczy w³a¶nie ty³u bo z przodu s± zwyk³e amortyzatory. Inaczej ma siê sprawa w przypadku systemu EDC lub S-EDC.
7er
pisz do zdzira850 on mia³ nivo w e32 a ju¿ ma zwykle ale z tego co siê orientuje to nie jest zadowolony z tej operacji..
B.-±d¼ M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedy¶ kupiê ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Czemu chcesz usun±æ Nivo?Nie ma z tym problemu,wystarczy za³o¿yæ zwyk³e amortyzatory i zmieniæ pompe wspomagania.Je¶li bêdziesz zmieniaæ daj znaæ potzrbuje kilka czê¶ci do nivo.
Ostatnio edytowane przez marek1132 ; 13-01-2013 o 18:46
"My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford
Moje nivo nie dziala,choc poprzednik twierdzil,¿e jest ok. Jednak na kanale widac,¿e system jest spiety strepsem. Nie reaguje te¿ na ¿adna regulacje. Nie mam na miejscu magika od nivo wiec wole na razie zmienic i rozkminiac,co jest nie hallo.
ja zmieni³em nivo u siebie na zwyk³e amory, zarówno przód jak i ty³ pasuje bez ¿adnego problemu.
Pompy u siebie nie zmienia³em, przewody zostaly, po prostu za¶lepi³em tam gdzie by³a dogodna mozliwo¶æ.
Z przodu mia³em s-edc i tak samo nie by³o zadnych problemów
Owszem mo¿na po prostu zmieniæ amortyzatory na zwykle i tyle. Pompy równie¿ mo¿na nie zmieniæ ale wówczas trzeba przewody najlepiej ze sob± po³±czyæ tak ¿eby by³ obieg p³ynu ca³y czas. Nie wolno ich po prostu za¶lepiæ i tyle gdy¿ w tym przypadku pompa wyzionie ducha niebawem.
7er