teoretycznie tak, ale jak nie ma takich fiku miku jak ma kolega i ja
ja zalewalem zawsze więcej - tak że patyk wystaje te 4cm , z takich samych problemów, że jak zaczyna silnik chodzić i wszystko się napelni (ogrzewanie reduktora) to jest za mało płynu, możesz też podczas wlewania (na zimnym) ponaciskac rurę co idzie po prawej stronie od chlodnicy do pompy wody to wejdzie więcej bo się od razu przepompuje, potem władz silnik, odpowietrz srobką
co do tego ile walc to chyba można i pełno pod korek o ile masz w miarę nowy pojemnik wyrownawczy ( lubią pękać,przeciskać) i jesteś pewien że korek od chlodnicy dobrze działa (że wypuści nadmiar przy 2bar) - ja dla pewności kupiłem nowy w bmw za jakieś 65zl
inne przyczyny to mogą być wycieki, najczęściej (od najpopularniejszych): na reduktorze ( szczegolnie KME) lub kolankach gdzie się węże podłącza (wszystkie), zbiorniczek wyrownawczy - wcześniej czy później każdemu pada, elektrozawory nagrzewnicy (z tylu po prawej silnika), miska od.wody pod kolektorem dolotowym między Vkami, węże różne , pompą wody(mi padały już.dwie), chlodnica (biały nalot na bokach) - tego ostatniego nie robiłem u siebie nigdy.

Odpowiedz z cytatem