Tak jak chłopaki piszą, obadaj ją pod kątem mechaniki i jeśli będzie OK to bierz, za fajna opcja żeby ja odpuścić z powodu pierdół jak np. wytyrany fotel.
Tak jak chłopaki piszą, obadaj ją pod kątem mechaniki i jeśli będzie OK to bierz, za fajna opcja żeby ja odpuścić z powodu pierdół jak np. wytyrany fotel.
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Ładny indyvidual, jak nie będzie mechanicznie śmietnikiem to targować się i brać.
Elvis, jest półszadoł bo jest S774 ;D
~ wysłane poprzez Tapatalk
Haha panowie jak czytam pierwsze posty z tego tematu to nie mogę powstrzymać się od śmiechu, odradzacie chłopakowi 20-letni samochód bo ma przetarte fotele? Ma o nim zapomnieć na wejściu mimo tego że to 740 w indywidualu których jest jak na lekarstwo? Proszę was ludzie...
Jeśli technicznie jest ok - bierz, a fotele sobie ogarniesz za grosze.
jestem za,czekamy na nowy temat lub kontynuacje czy kupione..
Gaśnięcie w Automacie przy wbijaniu na bieg to zwyczajnie może być wina sondy lambda.
tak tak najprościej kupić trupa bo ma mase fajnych opcji a potem reanimacja tych opcji załatwi skutecznie właściciela albo jak jeden mój znajomy z e-39 bedzie sie fajnie wymieniac ile to mam opcji a że 50% nie działa to kij
A sorry jak fotele z dziurami nie robia na tobie wrażenia to spoko ile ma ten samochód, że tak wyglądają 700-900 tysięcy wiesz jak wtedy wyjechana jest cała buda zawias itp?????????
Każdy kupuje co chce ale ja po prostu odradzam bo kupić minę łatwo, a odrestaurować ją to majątek niestety. Ja wolałbym zadbanego golasa jak dopasionego trupa.
Niech obejrzy nie wiadomo jaki to ma rzeczywisty stan i jak jeździ, może tylko jakiś flejtuch tym jeździł dlatego zmasakrował fotele. Ale to tylko w tym pozytywnym scenariuszu który nie ma duzych szans.