Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 53

W±tek: Visko da siê pod³±czyæ na krótko ?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar grabol
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Sk±d
    Warszawa / St.Mi³osna
    "podoba mi siê d¼wiêk zblokowanej wiskozy i tak chce je¼dziæ" :D Za takie glupoty powinni karaæ i zabieraæ kluczyki od Bmw! Przesiad¼ siê do hondy...:D
    Mozna przyspieszyæ za³±czanie siê wisko, ale jest to technicznie nie w³a¶ciwe i g³upie! Silnik siê nie dogrzewa, kraci na mocy, potrafi uszkodziæ pompê wodn± jak rownie¿ stanowi niebezpieczeñstwo dla chlodnicy, maski itp gdy siê urwie!

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    Psuæ auto na si³ê- bezcenne ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar ska22
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    BMW 735iA
    Sk±d
    £uków
    Czy ja napisa³em ze podoba mi siê d¼wiêk zablokowanej wiskozy? kolego grabol czytaj dok³adnie bo widocznie tego nie robisz.W hondach z tego co mi wiadomo slychaæ wiejskie wydechy nie wiskozy. Napisa³em ze dla mnie nie robi ró¿nicy czy kupie now± czy te¿ nie .

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    BMW
    e38 740 4.4 m62
    Sk±d
    bialystok
    Cytat Zamieszczone przez ska22 Zobacz posta
    Czy ja napisa³em ze podoba mi siê d¼wiêk zablokowanej wiskozy? kolego grabol czytaj dok³adnie bo widocznie tego nie robisz.W hondach z tego co mi wiadomo slychaæ wiejskie wydechy nie wiskozy. Napisa³em ze dla mnie nie robi ró¿nicy czy kupie now± czy te¿ nie .
    co tak straszycie chlopaka ze sie urwie wentylator i tym podobne ja na zalaczonym wisko wrucilem z belgii 1500km i nic sie nieurwalo tymbardziej predkosc niebyla mala na autobanie rub jak uwarzasz chcesz miec wisko zalaczone tylko poto aby byl dzwiek to twoja sprawa napewno nic sie nieurwie a spalanie jak ktos liczy kazda kropelke bezyny to napewno bedzie wieksze

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar grabol
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Sk±d
    Warszawa / St.Mi³osna
    Zrozumia³em, ze chodzi o d¼wiêk. Wielokrotnie mia³em styczno¶æ ze zbyt zblokowan± wiskoz± lub zamiennikiem gdzie rownie¿ one chodz± czê¶ciej i jest to odczuwalny spadek mocy!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2009
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Sk±d
    Kraków
    dok³adnie dodatkowo zaraz poleci pompa wody bo nie jest przystosowana do takiego obci±¿enia jakie wywo³uje wentylator przy prêdko¶ci 6000 obr/min, wisko ma siê roz³±czaæ przy max 3000 obrotów jak jest sprawne. Równie¿ widzia³em zamiennik bodaj¿e hella które ma kumpel w e39 m52 i wyje nawet w zimie, wisko ma interweniowaæ jak temp silnika dla m60 wzrasta ponad 95 *C i na chwile po d³u¿szym postoju np po nocy, potem ma absolutnie nie byæ spiête, zabiera ok 15 % mocy.

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez 525d Zobacz posta
    dok³adnie dodatkowo zaraz poleci pompa wody bo nie jest przystosowana do takiego obci±¿enia jakie wywo³uje wentylator przy prêdko¶ci 6000 obr/min, wisko ma siê roz³±czaæ przy max 3000 obrotów jak jest sprawne. Równie¿ widzia³em zamiennik bodaj¿e hella które ma kumpel w e39 m52 i wyje nawet w zimie, wisko ma interweniowaæ jak temp silnika dla m60 wzrasta ponad 95 *C i na chwile po d³u¿szym postoju np po nocy, potem ma absolutnie nie byæ spiête, zabiera ok 15 % mocy.
    Wisko i 15% z M60 przy pe³nej mocy to 30kW, widzia³e¶ kolego wentylator o takiej mocy??? Wybacz, ale in¿ynierem to chyba nie jeste¶. Dla przyk³adu wentylator klimatyzacji w BMW ma 0.36kW.

Hella jest po³±czona od lat z Behrem i to jest pierwszy monta¿. To jaki lepszy zamiennik kupiæ, taki sam z naklejk± BMW na pude³ku?

Wisko czêsto jest wadliwe od pocz±tku z dwóch powodów:

- wyciek oleju, brak sprzêgania lub s³abe
    - ¼le ustawiona fabrycznie blaszka bimetalowa do ustalania progu za³±czenia

Z oboma przypadkami spotka³em siê co najmniej kilkukrotnie i to w³a¶nie w Behr/Hella.

Nie zmienia to faktu, ¿e spiête na sta³e byæ nie mo¿e.
    pozdrawiam Bartek

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar slowik871
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    Sk±d
    Wiechowo
    siema zgadzam sie z tym ze nie mo¿e byæ spiête znajomy mia³ zmostkowane wisko i chodzi³o caly czas mial silnik 3.0d w e39 jako ze mam styczno¶æ z tym silnikiem jezdzil tak do¶æ dlugo ponad rok i kiedy¶ przy wyprzedaniu da³ ostro do pieca prawdopodobnie to bylo przyczyn± uszkodzenia jecha³ do¶æ szybko i akurat stalo sie to powyzej 5 tys obr pompe wody wyrwa³o z korzeniami zerwa³o pasek wieloklinowy dziura w chlodnicy po³amane plastiki rozpierducha polamany wentylator dzwiêk fajny tylko ponad prawie 2 tys by³o do wydania.To jest tylko moje zdanie ale sk±d takie pomys³y?? ja swoje wisko wymienia³em bo te¿ wy³o bez koñca tu jest film i slychaæ jak daje wymieni³em na ori i po sprawie jezdze ponad trzeci rok i wole cisze ni¿ ryzyko jak w przypadku mojego znajomego ktory zmostkowal i ola³ ca³a sprawe

http://www.youtube.com/watch?v=yrkLHmdrAYw na filmie jest uszkodzone wisko po wymianie jest du¿o ciszej
    Ostatnio edytowane przez slowik871 ; 08-03-2013 o 16:52

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar ska22
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    BMW 735iA
    Sk±d
    £uków
    w³a¶nie o takie co¶ mi chodzi kupiê wiskozê now± mo¿e czê¶ciej bêdzie siê za³±cza³a.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar slowik871
    Do³±czy³
    Jan 2013
    BMW
    Bmw E38 735iA,Bmw e39 530dTouring,BMW535DTouring
    Sk±d
    Wiechowo
    wisko mo¿esz wymieniæ ale odradza³bym majsterkowanie bo efekt moze byc przykry kumpel jezdzi³ rok i bylo ok i zalapal zonka wiem o co chodzi bo jego e39 robila przeci±g jak jecha³a :)

Podobne w±tki

1. Jak pod³±czyæ sondê lambda?
    Przez Michal750 w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15-06-2012, 19:26
  2. [elektronika] e32 OBC Jak pod³±czyæ
    Przez Matis192 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 06-03-2012, 17:44
  3. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 14-01-2012, 00:42
  4. [audio] BMW E38 750iL '98 - czy da siê pod³±czyæ subwoofer ?
    Przez HYRO w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 04-04-2010, 01:10
  5. Navi w e38. jak to wszystko pod³±czyæ?
    Przez Jakub w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07-12-2009, 13:25

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •