-
Zaawansowany Użytkownik
Odkopię temat :P
Mój kolektor wydechowy też niedomaga. Nie jest tak źle, jak u kolegi wyżej, mój diesel delikatnie zakopci tylko w czasie przyspieszania z gazem w podłodze. Nie są to kłęby dymu, tylko taka delikatna chmurka. Na postoju czuć lekko spaliny w środku, ale też nie jest jakoś tragicznie. Jest też troszkę sadzy w komorze silnika. No i jest słabszy, mam porównanie z inną 730d.
Co tam się mogło stać? Kolektor pękł, czy to może tylko szpilka się rozpadła? Wiem, że to trochę wróżenie z fusów bo trzeba by tam zajrzeć, żeby powiedzieć na pewno, ale tak przypuszczalnie? Jak to się naprawia, w grę wchodzi tylko wymiana pękniętego kolektora? Nie da się go jakoś naprawić? Bo skoro to częsta usterka, to używane chyba bez sensu kupować, a cena nowego nie jest zbyt atrakcyjna. Liczę na pomoc, z mechaniką dam sobie radę sam :)
Przy okazji, skoro o kolektorach mowa. Ssący w moim aucie też nie jest szczelny, przepuszcza w miejscu zaraz koło przewodu paliwowego. Też nie jest źle, ale kolejne konie w plecy. Są na to sposoby, czy tylko wymiana?
Pozdrawiam serdecznie :)
Uprawnienia umieszczania postów