Mam pytanie, mo¿e kto¶ wie jakie powinno byæ seryjne prze³o¿enie dyfra dla E32 M60B30 dla skrzyni manualnej i dla automatycznej?
Mam pytanie, mo¿e kto¶ wie jakie powinno byæ seryjne prze³o¿enie dyfra dla E32 M60B30 dla skrzyni manualnej i dla automatycznej?
Wierny marce :) E30 & 7er V8 w manualu
Zadzwoñ do mnie jutro to podam Ci to prze³o¿enie do manualnej skrzyni bo posiadam takie zawieszenie z dyfrem
.
7er
3.15 dla e32 a dla e34 3.07 napewno manual co do automata http://www.realoem.com/bmw/showparts...04&hg=33&fg=05
Ostatnio edytowane przez kal!ber ; 16-05-2013 o 23:40
Ale manual czy automat?
7er
poprawione
Dobra, wiêc prze³o¿y³em u siebie skrzynie z automatu na manual, dyfer zosta³ ori z automatu, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony pod wzglêdem osi±gów i ciekawi mnie jakie jest jego prze³o¿enie. To ¿e 3,15 dla manuala ju¿ wiem, ciekaw jestem jakie jest dla automata, bo u mnie na dyfrze tabliczka nieczytelna niestety.
3.23 wychodzi z linka co da³em wy¿ej
GRABS mam pytanie ile masz obr/min przy 100km/h na 5 biegu??
Ostatnio edytowane przez kal!ber ; 16-05-2013 o 23:47
St±d te przyspieszenie :) Mam szpere z e34 z prze³o¿eniem 3,46 ale nie pasuje mi flansza od wa³u, da siê j± jako¶ prze³o¿yc?
Na przyk³adzie tego katalogu wychodzi taka zale¿no¶æ - przy 3 litrowej jednostce R6 aut. z pierwszych roczników krótkie dyfry 4.10 / 3.64 pó¼niejsze d³u¿sze.
Dyfry z pod manuala d³u¿sze 3.64 / 3.45 / 3.73
Wrzucaj±c manuala pod krótki dyfer z automatu, ró¿nica w prze³o¿eniach jest naprawdê du¿a.
Przyspieszenia zyskuj±, ale mnie osobi¶cie dra¿ni np. krótsze prze³o¿enie V biegu ni¿ lockup automatu.