jak jeszcze jeste¶ zainteresowany tematem , to poszukaj sprê¿yn oryginalnych od E30 6 garowej , od 2litrów w górê . bêdziesz mia³ nisko i miêkko . nic nie dobija i nie szorujesz . obni¿a ok 40mm . moje obie e32 m30 lataj± na tych sprê¿ynach .![]()
jak jeszcze jeste¶ zainteresowany tematem , to poszukaj sprê¿yn oryginalnych od E30 6 garowej , od 2litrów w górê . bêdziesz mia³ nisko i miêkko . nic nie dobija i nie szorujesz . obni¿a ok 40mm . moje obie e32 m30 lataj± na tych sprê¿ynach .![]()
ROBACZEK
Felgi ze zdjecia nr.2 widzia³bym w mojej 6:DTo 18" czy 17"?
W temacie moge wypowiedziec sie o seryjnych amortyzatorach bilstein b4(gaz) przód i ori boge na ty³(olej) i sprê¿ynach Jamex -40mm bo tak mam w 635ale takie ustawienie jest ponad norme(przed³u¿enie gwintu mocowania górnego o ok 7mm) po prosty amortyzator nie pracuje w optymalnym zakresie ruchu t³oczyska.Na seryjnych amortyzatorach poleca sie max -30mm.Aha model b6 bilsteina jest czesto brany jako zestaw do krótszych sprê¿yn ale b6 ma po prostu inna charakterystyke jest sztywniejszy wykonany na grubym t³oczysku.Tyle z praktyki.
P.S. Na forum 6 sprêzyny Jamex nie maja negatywnych komentarzy.
Ostatnio edytowane przez zagor71 ; 14-05-2013 o 08:42
Ciekawy patent z tymi od e30. Pasuje bez ¿adnych przeróbek? I koniecznie powy¿ej 2.0? Na alledrogo s± od touringa 1.8
Ostatnio edytowane przez Nowiq ; 14-05-2013 o 22:12
Zalozylem od E30 2-litrowej. Jak opuscilem podnosnik to samochod stal wyzej niz na starych. Po przejechaniu sie stoi idealnie tak samo jak na tych co mialem. Te od e30 nowe zakladalem. Kolega mial na skladzie wiec dla sprawdzenia zalozylem.