Moi Drodzy mam pewien problem,który zrodzi³ siê dzisiaj dok³adnie przed godzink±...szuka³em na wyszukiwarce ale akurat odpowiedzi na moje putanie nie znalaz³em...chyba znam odpowied¼ ale nie jestem ca³kowicie pewien.Otó¿ dzisiaj gdy parkowa³em auto nacisn±lem na peda³ hamulca postojowego(rêcznego) i gdy ju¿ prawie go zaci±gn±³em to tylko us³ysza³em trzask i peda³ prawie luxno opad³ do samego koñca.Wiem,¿e pêk³a najprawdopodobniej linka i to ta odpowiadaj±ca za prawe ko³o bo po zaci±gniêciu hamulca lewe ko³o trzyma a prawe siê krêci.Dodam,¿e obie linki wymienione na nowe pod koniec ostatniego lata...nie ori.Moje pytanie teraz jest takie...czy do wymiany tych linek trzeba zwalaæ wydechy bo k³ad³em sie pod auto i wydaje mi sie,¿e innej opcji nie ma...ju¿ dzisiaj nie mia³em ochoty na ¶ci±ganie tarczy aby sprawdziæ czy to nie zerwa³± sie ta kulka zabezpieczajaca przy mechani¼mie bo wydaje mi siê,ze to tam pêk³o ale to i tak chyba nie zmienia faktu,¿e trzeba bêdzie j± wymieniæ bo naprawa tego raczej w grê nie wchodzi.Problem jest tylko taki,¿e nie mam tutaj warunków na ¶ci±ganie wydechów.Pozdrawiam.

Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Odpowiedz z cytatem